Stoica despre transferurile Stelei: Neagu semnează, Varela, Wesley, Kapetanos imposibil de realizat

Stoica despre transferurile Stelei: Neagu semnează, Varela, Wesley, Kapetanos imposibil de realizat
Publicat: 02/09/2013, 20:30
Actualizat: 02/09/2013, 20:30

Managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, luni, că singurul jucător care va semna un contract cu Steaua este mijlocașul Ionuț Neagu de la Oțelul Galați, adăugând că transferurile fotbaliștilor Wesley (Al Hilal), Fernando Varela (FC Vaslui) și Pantelis Kapetanos (CFR Cluj) nu se pot realiza.

„Neagu a trecut vizita medicală, urmează să-l legitimăm mâine. Cu Varela este foarte complicată treaba, este plecat la echipa națională a Insulelor Capului Verde, este extrem de complicat. Wesley nu se poate legitima, se află în litgiu cu clubul (n.r. – Al Hilal). Wesley nu este jucător liber, nu și-a încheiat litigiul cu clubul, noi nu putem să riscăm să luăm un jucător care nu știm cât costă. Despre Kapetanos am vorbit cu Iuliu Mureșan și i-am spus că ne-ar fi interesat doar în situația în care era jucător liber. Se pare că nu este jucător liber și atunci nu ne interesează. Când a plecat de la Steaua la CFR Cluj a plecat jucător liber…”, a spus Stoica, la DigiSport.

Managerul Stelei a dezmințit informația publicată de fanatik.ro, potrivit căreia antrenorul Laurențiu Reghecampf a anulat antrenamentul de luni după-amiază și se gândește să plece de la echipă deoarece transferul lui Neagu s-a făcut fără acordul său. Stoica a menționat că patronul echipei, Gigi Becali, aflat în închisoare, a decis căror jucători să li se facă oferte de transfer și că Neagu a fost dorit de Reghecampf. Tehnicianul s-ar fi opus doar achziționării lui Wesley, potrivit lui Stoica.

„Antrenament s-a făcut dimineață. Nu a anulat niciun antrenament. Noi am fost la stadion de la 9.30, când am venit de la Jilava, până 13-14.00 și nu s-a discutat absolut nimic… Noi am avut o discuție foarte clară, legată de jucătorii care vin. După ce am plecat de la Gigi astăzi, am stat câteva ore cu Laur, deci nu se pune problema (n.r. – ca Neagu să nu fie dorit de Reghecampf). Într-adevăr, (n.r. – Reghecampf) n-a vrut să-l luăm pe Wesley, dar oricum nu se mai punea problema, pentru că Wesley nu se putea face. Gigi a hotărât să facem oferte pentru Varela, pentru Neagu și să-l luăm pe Kapetanos dacă se face liber. Astea au fost discuțiile astăzi. Nu se pune nicio problemă de Neagu adus peste capul lui Reghe. Nu există așa ceva”, a precizat Stoica.

Mihai Stoica a explicat transferul lui Neagu, mijlocaș la închidere, prin faptul că Mihai Pintilii și Lucian Filip, de asemenea mijlocași defensivi, pot evolua pe postul de fundaș central și atunci conducerea tehnică a preferat să întărească linia mediană, în condițiile în care nu a putut fi achiziționat un apărător.

„Avem doi fundași centrali și ar trebui să avem patru. Pintilii și Filip pot juca fundaș central. Dacă Pintilii și Filip pot fi folosiți acolo e normal să te betonezi în partea cealaltă, dacă n-ai găsit în partea asta. Nu puteam să dăm bani care nu merită pe jucători care n-au valoare. Discutasem de Iorga și de Neagu, după ce am văzut meciuri a zis că rămâne Neagu. Neagu – 500.000 (n.r. – de euro) este un preț corect, iar alții care nu pun prețuri corecte rămân cu marfa nevândută. Deci nu se pune problema să plece Reghe pentru că s-a adus vreun jucător peste capul lui”, a afirmat Stoica.

Oficialul stelist a mai spus că lista jucătorilor pentru Liga Campionilor va fi trimisă la UEFA marți, la ora 13.00, și că în acest lot ar mai putea apărea doar Alexandru Chipciu și Stefan Nikolici, jucători accidentați în acest moment, dacă medicul Radu Paligora va da garanții că ei vor putea evolua măcar cateva partide din cadrul grupei E.

„Este posibil să mai fie vreo schimbare pe listă, o să vorbim și cu Radu Paligora să vedem care e situația lui Chipciu și a lui Nikolici. Chipciu e un jucător foarte important, dacă o să avem garanții că el prinde trei jocuri probabil că va fi trecut pe listă. Și lista va trebui aprobată după o discuție cu patronul. Mâine, la 13.00, lista pleacă la UEFA. Mi-e greu să cred că până la ora aia vom mai face vreo modificare. Până la urmă, mi se pare corect ca cei care au obținut performanța asta să aibă și ocazia să joace în Liga Campionilor”, a conchis Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata