Tanczos Barna, ministru în Guvernul României, a îngenuncheat la intonarea imnului secuilor! Momentele halucinante s-au petrecut la Miercurea Ciuc!

Publicat: 19/09/2022, 11:13
Actualizat: 19/09/2022, 11:14

Un ministru din Guvernul României, Tanczos Barna, a făcut un gest uluitor pentru un demnitar al statului român.

La fiecare meci de hochei jucat pe teren propriu de către cei de la Sport Club Miercurea Ciuc, jucătorii îngenunchiază în timp ce fanii cântă Imnul Secuilor.

Sâmbătă seara, la patinoarul „Vakar Lajos”, la finala Cupei României dintre Sport Club și Steaua, 5-o pentru gazde, Tanczos Barna a îngenuncheat la intonarea Imnului Secuilor. El s-a alăturat jucatorilor, care au făcut același gest.

Tanczos Barna, ministru în Guvernul României, a îngenuncheat la intonarea imnului secuilor! Momentele halucinante s-au petrecut la Miercurea Ciuc

Dan Tănasă, membru al Parlamentului României, a postat pe Facebook o imagine care-l arată pe Barna când stă în genunchi în timp ce suporterii cântau în tribune Imnul Secuilor.

„Aseară la Miercurea Ciuc s-a jucat finala Cupei României la hochei între echipa locală și Steaua București. Cel care stă în genunchi alături de echipa locală e ministrul Tánczos Barna, membru în Guvernul României.

La finalul meciului, echipa locală a îngenuncheat când s-a cântat imnul așa-zisului ținut secuiesc. La fel a făcut și ministrul UDMR din Guvernul României. Același ministru care nu participă niciodată la Ziua Națională, Ziua imnului sau Ziua Drapelului”, a scris Dan Tănasă pe contul său de Facebook .

Secretarul general al Federației Române de Hochei, Alexandru Nistor, a comentat despre gestul ministrului, conform ProSport: „După ce am înmânat trofeul echipei câstigătoare am preferat să părăsesc gheața. Știam ce va urma, motiv pentru care nu am dorit să asist la acest spectacol folcloric-coregrafic al ciucanilor”.

  • La ultimul meci al naționalei de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață din mai 2022 (grupa B), împotriva Ungariei, jucătorii naționalei României, de la Miercurea Ciuc și Gheorgheni, au cântat imnul Ținutului Secuiesc alături de adversari și suporterii maghiari
  • De asemenea, Ministrul Mediului din România, Tanczos Barna, a încurajat echipa națională de hochei a Ungariei în partida cu România