Anton Pisaroglu, analist politic: Nu există Ținutul Secuiesc! Nu există imnul Ținutului Secuiesc! Tanczos și Novak trebuie să demisioneze!

Anton Pisaroglu, analist politic: Nu există Ținutul Secuiesc! Nu există imnul Ținutului Secuiesc! Tanczos și Novak trebuie să demisioneze!
Consultatul politic Anton Pisaroglu
Publicat: 12/05/2022, 12:06

Analistul politic și vicepreședintele Federației Române de Rugby, Anton Pisaroglu, afirmă, în contextul scandalului referitor la intonarea imnului Ținutului Secuiesc după meciul de hochei dintre România și Ungaria, că „aspecte din ce în ce mai îngrijorătoare ies la iveală” și cere demisia ministrului Sportului, Eduard Novak, și pe cea a ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Anton Pisaroglu spune că simte „revoltă și indignare”.

„Aspecte din ce în ce mai îngrijorătoare ies la iveală în legătură cu situația de la meciul de hochei România – Ungaria.

În anul 2012, singurul sportiv român component al naționalei de hochei under 16 a fost umilit și bătut în vestiare de coechipierii săi maghiari după un meci chiar de ziua națională a României, pentru că le-a atras atenția acestora că sunt și ei români.

Simt revoltă și indignare când mă gândesc la acel tânăr care a fost persecutat în țara sa pentru că este ROMÂN, sub ochii antrenorului, staff-ului echipei. Cât de singur trebuie să se fi simțit și cât de dezamăgit! Faptele au avut loc pe timpul în care președinte al Federației de hochei era actualul ministru Tanczos Barna, în treacăt fie spus, prezent la manifestarea sportivă în care România a fost dezonorată, fără să aibă vreo reparatorie intervenție corectă, demnă de un ministru.

Toate acestea au putut să se întâmple pentru că oamenii politici din PSD și PNL au făcut alianțe de conjunctură, au dat dovadă de lipsă de verticalitate și de bărbăție politică, lăsând UDMR să își urmărească agenda autonomiei.

Eduard Novak și Tanczos Barna trebuie să demisioneze!

Nu există Ținutul Secuiesc!

Nu există „Imnul Ținutului Secuiesc”!

„România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” – art. 1, Constituția României.”, a transmis, joi, pe Facebook, analistul politic.

Hocheiștii din naționala României au cântat, pe gheață, împreună cu cei din naționala Ungariei imnul Ținutului Secuiesc

Fanii tricolorilor și-au exprimat revolta după ce echipa României a cântat imnul Ținutului Secuiesc, împreună cu cei din naționala Ungariei la Campionatul Mondial de hochei.

Mulți dintre cei care au urmărit scenele incredibile au considerat că atitudinea sportivilor noștri a fost una inadmisibilă.

Pe teren, România a pierdut și al patrulea meci: Ungaria a trecut cu 4-2 de echipa noastră, care s-a prezentat extrem de modest la Campionatul Mondial.

Jucătorii de la Miercurea Ciuc și Gheorghieni i-au surprins neplăcut pe românii prezenți în tribunele de la Ljubljana. Aceștia au cântat imnul Ținutului Secuiesc înaintea partidei cu Ungaria, pe care au pierdut-o cu scorul de 2-4.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult