Turneul Campioanelor | Halep a câștigat meciul cu Andreescu / Reacția Simonei: A fost un meci greu, e o jucătoare grozavă. Sunt moartă! / Ce scrie presa canadiană

Turneul Campioanelor | Halep a câștigat meciul cu Andreescu / Reacția Simonei: A fost un meci greu, e o jucătoare grozavă. Sunt moartă! / Ce scrie presa canadiană
Publicat: 28/10/2019, 19:30

Simona Halep, după victoria cu Bianca Andreescu: Sunt foarte fericită că am câștigat

Simona Halep a avut un debut extrem de greu la Turneul Campioanelor, în fața Biancăi Andreescu și a recunoscut acest lucru la finalul meciului. După două ore și 30 de minute de joc efectiv, sportiva noastră a declarat că a avut parte de o partidă epuizantă, dar că e fericită pentru victorie.

„E o performanță excepțională să fiu la acest turneu pentru al șaselea an la rând. A fost un meci greu, e o jucătoare grozavă. Știam Bianca e jucătoare fantastică, că va lupta pânâ la sfârșit. Sunt moartă! Dar voi avea timp de recuperare. Sunt foarte fericită că am câștigat un meci la Turneul Campioanelor. N-am jucat prea mult de la Wimbledon!

Îmi place să joc sub presiune. Sunt fericită că am putut lupta cu o jucătoare cu 10 ani mai tânără. Sunt mândră de jocul meu din această seară. Am văzut multe steaguri românești. Vă mulțumesc! Simt iubirea voastră!”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Următorul meci din grupă al româncei este programat pe 30 octombrie, împotriva Elinei Svitolina care și-a câștigat și ea duelul de debut.

Reacția presei din Canada după meciul dintre Simona Halep și Bianca Andreescu

Presa din Canada a reacționat imediat după partida dintre Simona Halep și Bianca Andreescu, de la Turneul Campioanelor.

Jurnaliștii apreciază modul în care a luptat Andreescu în fața româncei și pun eșecul pe seama lipsei de experiență. Au vorbit în termeni laudativi la adresa ei, dar sunt de părere că respectul față de Simona Halep a fost unul foarte mare, acesta fiind o cauză destul de importantă care a dus la rezultatul final.

„Bianca Andreescu a trebuit să se descurce cumva dintr-o fundătură timpurie, în finalele WTA. Are acum două înfrângeri la rând după o serie de 17 victorii consecutive și este pentru prima dată când pierde de două ori consecutiv. Ultima dată s-a întâmplat în iulie-august 2018. A fost prima întâlnire din carieră cu o jucătoare pe care o admira din copilărie. Familia lui Andreescu provine din România, iar adolescenta a petrecut o perioadă bună din copilărie în România” – Associated Press Canda.

„Bianca și-a înfruntat idolul din copilărie și a avut un mare respect pentru ea” – Radio Canada.

Știre inițială

Simona Halep a câștigat primul game al meciului, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct și a egalat, 1-1. Bianca a reușit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea și a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situația, după primul game la 0 din meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanță de câștigarea primului set, 5-3. Andreescu a reușit să ia manșa, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

În setul al doilea, jucătoarea din Canada a continuat evoluția bună. A câștigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câștigat și ea pe propriul serviciu și a reușit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situația, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanțat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap. S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu și la retur și s-a impus cu 7-6. La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci.

Decisivul a început sub nota echilibrului în primele două game-uri, fiecare sportivă punctând pe tabelă cu propriul serviciu. Ulterior a început un „val” de break-uri (5), la mijlocul setului, care a dus scorul la 5-3 pentru Simona Halep. Sportiva noastră a urmat la serviciu și a închis meciul cu 6-3.

În celălalt meci al grupei, Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) s-a impus în două seturi, 7-6(12); 6-4 în fața Karolinei Pliskova (Cehia; 2 WTA).

Clasamentul grupei după prima etapă:

1. Elina Svitolina – 1 punct
2. Simona Halep – 1 punct
3. Bianca Andreescu – 0 puncte
4. Karolina Pliskova – 0 puncte

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”