Ucis pentru O OGLINDĂ RETROVIZOARE. Patinatorul Denis Ten, înjunghiat mortal ÎN PLINĂ STRADĂ

Ucis pentru O OGLINDĂ RETROVIZOARE. Patinatorul Denis Ten, înjunghiat mortal ÎN PLINĂ STRADĂ
Publicat: 20/07/2018, 13:01

Incidentul s-a petrecut joi după amiaza, în jurul orei locale 15:00, într-o intersecție din orașul Almaty din Kazahstan. Doi necunoscuți au încercat să fure oglinzile retrovizoare ale automobilului lui Denis Ten, iar patinatorul a încercat să-i oprească. În timpul altercației, unul dintre hoți a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe atlet în coapsă, secționându-i artera femurală. Până la sosirea unei ambulanțe, patinatorul a pierdut 3 litri de sânge, estimează medicii. A ajuns în comă la spital, unde medicii au încercat să-l resusciteze. După 3 ore, a fost declarat mort.

„Din păcate, Denis Ten nu mai este printre noi”, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului.

Vestea a șocat lumea sportului. Patinatorul american Adam Rippon a scris pe Twitter „Prietenul meu, Denis Ten, a încetat din viață. A fost un om atât de bun și o mare inspirație pentru mine și pentru mulți alții. Denis, îți mulțumim că ne-ai arătat cum sa fii un campion! Timpul tău alături de noi a fost atât de scurt! Te iubesc pentru totdeauna!”

„Denis Ten a fost un mare sportiv și un mare ambasador al patinajului. O personalitate caldă și un om încântător. Este o tragedie faptul că l-am pierdut la o vârstă atât de fragedă”, a declarat președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

„Denis Ten was a great athlete and a great ambassador for his sport. A warm personality and a charming man. Such a tragedy to lose him at such a young age.” -IOC President Thomas Bach pic.twitter.com/YIZhBHy6Fi

Denis Ten a ocupat locul trei la Jocurile Olimpice de la Soci, în 2014, și a obținut o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2013 și un bronz mondial în 2015.

Ten a concurat pentru a treia oară la Jocurile Olimpice în acest an, la PyeongChang, unde s-a clasat pe locul 27. Prima sa Olimpiadă a fost cea din 2010, de la Vancouver.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase