Viața de fotbalist a lui Andy van der Meyde – droguri, curse de mașini și mulți bani. „Am băut o sticlă de rom și m-am dus la antrenament. Am scos cei mai buni timpi din carieră”

Viața de fotbalist a lui Andy van der Meyde - droguri, curse de mașini și mulți bani. Am băut o sticlă de rom și m-am dus la antrenament. Am scos cei mai buni timpi din carieră
Publicat: 21/11/2012, 10:19
Actualizat: 03/07/2013, 19:29

Fostul fotbalist olandez al echipelor Ajax Amsterdam, Internazionale Milano, Everton și PSV Eindhoven, Andy van der Meyde, și-a publicat autobiografia în care povestește viața tumultoasă de jucător.

Fostul internațional olandez povestește în carte că tatăl său, fost fotbalist la Ajax, era un mare consumator de alcool, iar legăturile dintre ei s-au rupt încă din tinerețe. Când a ajuns la juniorii formației din Amsterdam, Andy a cerut să joace cu numele mamei pe tricou.

Van der Meyde își amintește că la Ajax a fost singurul loc unde s-a simțit bine și a legat o prietenie cu suedezul Zlatan Ibrahimovici și cu egipteanul Ahmed Hossam Mido: „Mergeam toți trei noaptea și făceam curse nebunești cu mașini de mare viteză pe autostrada 10. Zlatan avea un Mercedes SL AMG, iar Mido alterna când Ferrari, când BMW Z8. Cehul Tomas Galasek m-a inițiat în arta fumatului”.

Într-o zi pentru Andy a venit o ofertă de opt milioane de la Internazionale Milano, pe care a acceptat-o, deși antrenorul de la Ajax, Ronald Koeman, i-a spus că nu este pregătit să joace în străinătate. „După o săptămână la Milano, l-am sunat pe David Endt (n.r. – managerul clubului Ajax din acea perioadă) implorându-l să mă readucă acasă. Nu vroiam niciun ban, doream doar să mă întorc. Mă consuma nostalgia”, a scris Van der Meyde, care a început să aibă probleme cu alcoolul. El chiar a venit în stare de ebrietate la o conferință de presă.

Andy consideră trecerea de la Ajax la Inter ca și cum a părăsit un magazin de la țară și a ajuns la o companie multinațională. „Totul era extrem de profesionist, iar banii curgeau. După fiecare victorie, președintele le oferea jucătorilor câte 50.000 de euro. Dar nu m-am simțit deloc bine la Milano. Golul marcat pe Highbury în meciul cu Arsenal a fost cel mai frumos moment al meu la Inter”, a spus Van der Meyde.

Fostul fotbalist spune că prima sa soție, Dayana, care l-a însoțit la Milano, era mare iubitoare de animale, ducând totul la obsesie. „Aveam o adevărată grădină zoologică în curte: cai, câini, zebre, papagali, broaște țestoase. Am refuzat un transfer la AS Monaco, deoarece Dayana mi-a spus că la Monte Carlo nu sunt decât apartamente și nu vom putea să ținem animalele noastre. Într-o noapte am văzut o umbră mare în garajul nostru și am auzit un sunet ciudat. Soția mea cumpărase o cămilă”, a scris Andy în autobiografia sa.

Van der Meyde povestește și perioada petrecută la Everton, club care l-a achiziționat în 2005. „Everton mi-a oferit un salariu de 37.000 de euro pe săptămână, mai mult de dublu față de ce încasam la Inter. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi cumpăr un Ferrari și apoi m-am îmbătat la News Bar, unul dintre localurile în vogă din Liverpool. Seara mi-am încheiat-o într-un club de striptease unde m-am îndrăgostit de Lisa, una dintre dansatoare”, a afirmat olandezul, care a început să bea bere și să se drogheze cât de des putea.

Soția sa, Dayana, alături de care avea două fetițe, a angajat un detectiv particular care a strâns dovezi. Când a aflat de aventura soțului său, Dayana l-a lovit cu pumni în față pe Van der Meyde.

„Altă dată am petrecut o seară la Manchester și am băut o sticlă întreagă de rom și m-am dus direct la antrenament. La acea ședință de pregătire am scos cei mai buni timpi din cariera mea, dar nu am reușit să ascund faptul că eram beat. Apoi am început să mă antrenez din ce în ce mai puțin și acest lucru nu i-a plăcut antrenorului David Moyes. Dar el nu avea cum să mă înțeleagă. În realitate eram îngrijorat pentru Dolce, fetița pe care am avut-o cu Lisa și care suferea de o boală rară la intestin. A fost operată de opt ori în doi ani. Nu am vrut să o las singură, dar nu mă mai puteam controla. Nu reușeam să dorm și luam multe pastile. Erau pastile ce nu puteau fi luate decât cu rețetă, așa că am furat de la medicul clubului. Am făcut asta mai mult de doi ani. Apoi a venit cocaina, Bacardi și vinul, toate în cantități mari. Mi-am dat seama că dacă nu plec din Liverpool voi muri”, a scris Van der Meyde.

Ajuns o epavă, olandezul a primit o mână de ajutor de la antrenorul formației PSV Eindhoven, Fred Rutten, care i-a oferit un contract pe un an. „Dar a fost ca și cum vrei să pornești o mașină după ce a stat degeaba mult timp. Ritmul fotbalului nu mai era pentru mine”, a spus Van der Meyde. După încă un an petrecut la formația de amatori WKE, Andy s-a lăsat de fotbal și s-a apucat să-și scrie autobiografia. „Aștept al cincilea copil, al doilea cu actuala soție, Melissa. Nu sunt milionar, dar trăiesc mai bine decât în trecut. Cu această carte am vrut să închei un capitol din viața mea. Acum vreau să antrenez copii. După toate erorile pe care le-am comis, cel mai bun lucru pentru mine e să-i învăț pe copii cum să nu-și irosească talentul”, a mai spus olandezul.

Andy van der Mayde, în vârstă de 33 de ani, a jucat 17 meciuri la naționala Olandei, a marcat un gol și a făcut parte din lotul pentru turneul final al Campionatului European din 2004.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu