Ziua în care Țopescu l-a sunat pe Băsescu. „Pentru mine nu trebuie să faceți nimic”. Cum a reacționat președintele, după ce a aflat ce dorea, de fapt, comentatorul

Ziua în care Țopescu l-a sunat pe Băsescu. „Pentru mine nu trebuie să faceți nimic. Cum a reacționat președintele, după ce a aflat ce dorea, de fapt, comentatorul
Publicat: 17/05/2018, 16:34
Actualizat: 22/01/2019, 12:08

Jurnalistul Răzvan Ionașcu a povestit la TelekomSport un moment care l-a avut în prim-plan pe Cristian Țopescu. În perioada în care Octavian Bellu și Mariana Bitang rămăseseră fără angajament și erau pe picior de plecare în Asia, directorul ProSport din acea vreme a făcut o mișcare îndrăzneață. Iată ce scrie Răzvan Ionașcu.

Cristian Țopescu, la vremea respectivă director executiv al cotidianului Prosport, aflase că cei doi sunt chiar pe punctul de a părăsi România, pentru a antrena în străinătate. Atunci, s-a gândit să repare cumva nedreptatea care li se făcuse. A sunat la Palatul Cotroceni, cu gândul de a-i solicita o audiență președintelui Traian Băsescu, pentru a încerca să găseasca o soluție ca cei doi să nu părăsească România.

La doar un sfert de oră distanță de la telefonul pe care Cristian Țopescu i l-a dat Adrianei Săftoiu, purtatoarea de cuvânt și-a ținut promisiunea și a revenit cu un răspuns. „Domnule Țopescu, domnul Președinte dorește să vorbeasca cu dumneavoastră,, ,,Bună ziua domnule Țopescu, ce pot face pentru dumneavoastră?” , a fost întrebarea șefului statului. „Pentru mine, nimic, domnule Președinte. Aș dori să mă ajutați să facem ceva pentru binele sportului românesc.

Mai precis, pentru doi oameni, pe care eu îi consider foarte valoroși și care se pregătesc să părăsească România, doar pentru faptul că anumite persoane nu-i mai consisderă utili. Este vorba despre Octavian Bellu și Mariana Bitang. Ar fi păcat ca astfel de oameni să plece din țară. De aceea, domnule Președinte, vă solicit o audiență, pentru a încerca să găsim o soluție ca ei să nu plece. Vă mulțumesc că sunteți alături de sport și că înțelegeți acest demers al meu” , au fost cuvintele rostite de Cristian Țopescu.

După câteva secunde de tăcere, Băsescu i-a răspuns lui Cristian Țopescu: ,,Nu cred că mai este nevoie de nici o audiență, pentru că am găsit deja soluția. Îi voi numi consilierii mei pe probleme de sport. Evident , dacă dânșii vor accepta această propunere. Mă bucur că v-am auzit domnule Țopescu și vă transmit toată aprecierea și considerația mea pentru tot ceea ați făcut și faceți în sportul românesc”. Ulterior, în urma demersului făcut de Cristian Țopescu, cei doi antrenori au acceptat propunerea președintelui României, devenind consilierii lui Traian Băsescu pe probleme de sport.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medicul unei femei de 114 ani spune ce am putea face cu toții pentru a...
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
S-a elucidat misterul OZN-ului de pe pe fundul Mării Baltice. Ce au descoperit savanții: „Am...
Suferințele prin care a trecut soția lui Iosif Rotariu în ultimele luni: A ajuns să...
Cele mai căutate apartamente de către românii care vor să-și cumpere o locuință. Schimbări pe...
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii timp de trei...
Descoperire MAJORĂ! Cei care fumează CANABIS sunt de 2 ori mai...
Ungurii au blocat totul. S-a mers foarte departe!
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Statuile de pe Insula Paștelui riscă să fie „pierdute” pentru totdeauna
×