Ziua în care Țopescu l-a sunat pe Băsescu. „Pentru mine nu trebuie să faceți nimic”. Cum a reacționat președintele, după ce a aflat ce dorea, de fapt, comentatorul

Ziua în care Țopescu l-a sunat pe Băsescu. „Pentru mine nu trebuie să faceți nimic. Cum a reacționat președintele, după ce a aflat ce dorea, de fapt, comentatorul
Publicat: 17/05/2018, 16:34
Actualizat: 22/01/2019, 12:08

Jurnalistul Răzvan Ionașcu a povestit la TelekomSport un moment care l-a avut în prim-plan pe Cristian Țopescu. În perioada în care Octavian Bellu și Mariana Bitang rămăseseră fără angajament și erau pe picior de plecare în Asia, directorul ProSport din acea vreme a făcut o mișcare îndrăzneață. Iată ce scrie Răzvan Ionașcu.

Cristian Țopescu, la vremea respectivă director executiv al cotidianului Prosport, aflase că cei doi sunt chiar pe punctul de a părăsi România, pentru a antrena în străinătate. Atunci, s-a gândit să repare cumva nedreptatea care li se făcuse. A sunat la Palatul Cotroceni, cu gândul de a-i solicita o audiență președintelui Traian Băsescu, pentru a încerca să găseasca o soluție ca cei doi să nu părăsească România.

La doar un sfert de oră distanță de la telefonul pe care Cristian Țopescu i l-a dat Adrianei Săftoiu, purtatoarea de cuvânt și-a ținut promisiunea și a revenit cu un răspuns. „Domnule Țopescu, domnul Președinte dorește să vorbeasca cu dumneavoastră,, ,,Bună ziua domnule Țopescu, ce pot face pentru dumneavoastră?” , a fost întrebarea șefului statului. „Pentru mine, nimic, domnule Președinte. Aș dori să mă ajutați să facem ceva pentru binele sportului românesc.

Mai precis, pentru doi oameni, pe care eu îi consider foarte valoroși și care se pregătesc să părăsească România, doar pentru faptul că anumite persoane nu-i mai consisderă utili. Este vorba despre Octavian Bellu și Mariana Bitang. Ar fi păcat ca astfel de oameni să plece din țară. De aceea, domnule Președinte, vă solicit o audiență, pentru a încerca să găsim o soluție ca ei să nu plece. Vă mulțumesc că sunteți alături de sport și că înțelegeți acest demers al meu” , au fost cuvintele rostite de Cristian Țopescu.

După câteva secunde de tăcere, Băsescu i-a răspuns lui Cristian Țopescu: ,,Nu cred că mai este nevoie de nici o audiență, pentru că am găsit deja soluția. Îi voi numi consilierii mei pe probleme de sport. Evident , dacă dânșii vor accepta această propunere. Mă bucur că v-am auzit domnule Țopescu și vă transmit toată aprecierea și considerația mea pentru tot ceea ați făcut și faceți în sportul românesc”. Ulterior, în urma demersului făcut de Cristian Țopescu, cei doi antrenori au acceptat propunerea președintelui României, devenind consilierii lui Traian Băsescu pe probleme de sport.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult