ANUNȚ. Când se deschide sezonul estival? Răspunsul premierului Orban

Redactor:
Gândul
ANUNȚ. Când se deschide sezonul estival? Răspunsul premierului Orban
ANUNȚ. Când se deschide sezonul estival. Răspunsul premierului Orban Sursa foto: Shutterstock

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albița, că după 1 iunie va fi reglementată activitatea sectorului turismului. Acesta a precizat că intenția autorităților este să permită deschiderea sezonul estival, în anumite condiții ”foarte bine reglementate”.

Sezonul estival după 1 iunie

”În ceea ce privește sezonul estival, sigur că probabil că după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră, sigur, în msura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenția noastră este ca, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival”, a spus Ludovic Orban.

Despre hoteluri: Este permisă masa în sistem room-service

Premierul a precizat că din 15 mai, hotelurile sunt deschise.

„Singura restricţie este legată de restaurante, de locul de servire a mesei, care va trebui servită în sistem de room service”, a spus şeful Executivului. El a menţionat că au fost relaxate acele măsuri unde riscul epidemiologic este mai mic.

Hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care a fost instituită starea de alertă stabilește că:

(1) Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.

(2) Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, ”take-away”.

De asemenea, pe timpul stării de alertă, românii care vin din strainătate nu vor mai intra în carantină sau izolare. Ei vor fi nevoiți să prezinte un document care atestă ca nu sunt infectați cu COVID-19.

Potrivit proiectului de Lege privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, certificatul va fi prezentat la graniță și nu trebuie să fie eliberat cu mai mult de 48 de ore de la intrarea în România.

Inchide