ANUNȚ. Ion Cristoiu: „Urmează un jihad al amenzilor / Am semnale că în București toate magazinele sunt împânzite de polițiști

Redactor:
Nicolae Oprea
ANUNȚ. Ion Cristoiu: „Urmează un jihad al amenzilor / Am semnale că în București toate magazinele sunt împânzite de polițiști
Jurnalistul Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu avertizează că dacă de la ieșiea din starea de urgență și până în prezent nu s-au dat amenzi, zilele următoare va veni un val de amenzi ale cărui victime vor fi firmele mici şi mijlocii.

„Au fost trei zile în care nu au fost controale. Guvernul şi sistemul instituţiilor de forţă au făcut dinadins. Poliţia, forţele de ordine au avut mandat să fie îngăduitoare pentru a crea diversiunea că românii nu respectă restricţiile. Astăzi Ludovic Orban a anunţat că se trece la starea de alertă maximă, contrar a ceea ce se întâmplă în restul Europei. Probabil că va începe un jihad al amenzilor îndreptate împotriva nu atât a cetăţenilor, cât a firmelor. Este un jihad anticonstituţional deoarece are drept scop aducerea la bugetul anemic al statului a unor sume importante din amenzi”, afirmă jurnalistul, citat de Mediafax.

Anunț: „Este un comportament iresponsabil”

Ion Cristoiu spune că un astfel de comportament este iresponsabil în condiţiile în care firmele vizate au fost deja lovite în cele două luni de stare de urgenţă.

„Amenzile uriaşe vizează firmele. În viziunea lui Ludovic Orban, acestea pot plăti. Aici se vede marea iresponsabilitate. Firmele mici şi mijlocii, după ce au fost lovite două luni, vor fi îndoite de amenzi. Am semnale că în Bucureşti toate magazinele sunt împânzite de polţişti care amendează proprietarii, nu clienţii. Avem de-a face cu o vânătoare de amenzi.

Normal ar fi să protesteze. Nu cred pentru că s-a creat diversiunea Terasa şi alte diversiuni. Presa miluită a devenit denunţătoare şi a început să ceară amenzi. Guvernul are acum sprijin popular pentru sancţiuni”, a explicat jurnalistul.

Amenzile, anunțate și de către premier

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 15 mai, că în primă fază autoritățile vor informa cetățenii cu privire la regulile ce trebuie respectate în starea de alertă, apoi, cine nu le respectă, va primi amendă.

„Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu toate măsurile care trebuie respectate de cetățeni, pentru a se feri de risc. Recomandarea pe care am dat-o este aceea de a informa în primă fază. Regulile vor fi transmise cetățenilor, să le cunoască,. După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, sigur că vom da și amenzi”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, aflat într-o vizită la o fabrică din țară.

Începând cu data de 15 mai 2020 s-a declarat starea de alertă la nivel național pentru o perioadă de 30 de zile

Inchide