BREAKING NEWS. A murit unul dintre dintre primii milionari de după Revoluție! Mihai Bucurenciu, considerat un mafiot legendar al României (EXCLUSIV)

BREAKING NEWS. A murit unul dintre dintre primii milionari de după Revoluție! Mihai Bucurenciu, considerat un mafiot legendar al României (EXCLUSIV)
Mihai Bucurenciu este considerat unul dintre primii mafioți români de după Revoluție
Publicat: 11/09/2020, 21:00
Actualizat: 06/04/2021, 16:00

Considerat de mulți drept unul dintre primii mafioți români de după Revoluție, fostul lider interlop Mihai Bucurenciu a murit, vineri dimineață, ca urmare a unor grave probleme de sănătate. Acesta a devenit cunoscut publicului larg la începutul anilor 2000, în contextul afacerii „Portbagajul”, când din mașina acestuia s-au furat aproximativ 500.000 de dolari, o sumă imensă pentru România acelor vremuri. Ulterior, oamenii lui Bucurenciu, în frunte cu brutalul criminal Sandu Geamănu, l-au prins pe unul dintre hoți și l-au torturat zile în șir. Scandalul a culminat cu demiterea șefului de atunci al Poliției Capitalei, după ce s-a demonstrat că până și el își oferise serviciile pentru recuperarea valizei cu bani.

Începutul anilor ‘90 găseau România într-o totală dezordine din punct de vedere legislativ. Țara era în plină tranziție, iar pe străzi, scăpați de temuta Miliție, pungașii erau și ei în plină reorganizare.

Pe acest fond, în cartierul Giulești, a început să-și dezvolte afacerile Mihai Bucurenciu, un interlop înzestrat cu un talent înnăscut pentru afaceri.

Așa a apărut Club 99, o discotecă foarte frecventată la acea vreme, inclusiv de două cântărețe care, mai târziu, aveau să devină vedete. Este vorba despre Anda Adam și Cătălina Toma. În paralel, acesta avea și o fabrică de sticlă în Giulești dar și multe magazine.

Surse din anturajul lui Mihai Bucurenciu au afirmat, pentru Gândul.ro, că tot în acea perioadă, în jurul afaceristului începuseră să polarizeze o parte dintre cei mai violenți interlopi ai momentului, în frunte cu Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu.

Deosebit de bogat pentru acele vremuri, în care țara se zbătea într-o sărăcie generalizată, Mihai Bucurenciu ajunsese în centrul atenției. Sursele citate susțin că acesta lua în calcul să dețină monopolul peste lumea interlopă din Capitală și era convins de faptul că, în lumea subterană, există o adevărată cursă a înarmării.

Ca urmare, Bucurenciu ar fi început și el să investească în arme de foc, aduse la acea vreme în România de diverși infractori veniți din Basarabia, care aduceau armele din zonele de conflict care existau în spațiul ex-sovietic. Un incident neprevăzut avea, însă, să curme dintr-o dată ascensiunea omului de afaceri, perceput drept unul dintre primii mafioți postdecembriști.

În ianuarie 2000, un interlop din anturajul său, Valentin Răducan, i-a furat, la pont, din portbagajul mașinii, o geantă în care se aflau nu mai puțin de 500.000 de dolari. A urmat apoi o cursă nebună pentru recuperarea banilor, în care s-au implicat mai mulți lideri interlopi, în special din sectoarele 1 și 6. Răducan a fost prins și sechestrat într-o casă din Breaza care îi aparținea lui Bucurenciu, unde a fost torturat. La un moment dat, acessta a reușit să evadeze și a mers la poliție.

A urmat un proces în urma căruia afaceristul a primit 10 ani de pușcărie, însă a fost închis abia șase ani mai târziu, timp în care a fost fugit din țară. În acest dosar și-a pierdut funcția și generalul Mircea Bot, șeful de atunci al Poliției Capitalei, după ce s-a aflat că acesta ar fi negociat la rândul său cu Bucurenciu și i-ar fi cerut 200.000 de dolari ca să-i recupereze paguba.

Bucurenciu: „În ‘90, bodyguarzii mei câștigau 10.000 de dolari pe lună!”

În anii ‘90, când șomajul era în floare iar salariile sub 100 de dolari, bodyguarzii mei câștigau și 10.000 de dolari pe lună”, dezvăluia Bucurenciu, pentru Gândul.ro, cu mai puțin de două luni înainte să moară.

„Totul s-a dus la vale după ce mi s-au furat banii din portbagaj. Am făcut ani mulți de închisoare, la care se adaugă și cei șase ani în care am stat pe goană. Dacă nu erau toate astea, probabil că aș fi ajuns un om foarte bogat. Culmea este că am fost închis cu toate că eu nu am pus pe nimeni să-mi recupereze banii. Sandu (n.r. Sandu Geamănu) s-a băgat imediat să caute valiza pentru că dorea să încaseze un comision”, a mai spus Bucurenciu.

Acesta a mărturisit atunci că nu dorește să revină în viața publică, dar a spus că intenționează să-și strângă toate amintirile într-o carte despre care era convins că va avea succes.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația