BUCUREȘTI. Autobuzele vechi din Capitală vor fi modernizate. Gabriela Firea: „E o premieră națională! Un nou pas important pentru combaterea poluării”

Redactor:
Radu Cristian
BUCUREȘTI. Autobuzele vechi din Capitală vor fi modernizate. Gabriela Firea: „E o premieră națională! Un nou pas important pentru combaterea poluării”
BUCUREȘTI. Autobuzele vechi din Capitală vor fi modernizate. Gabriela Firea: "E o premieră națională! Un nou pas important pentru combaterea poluării" / Sursă Foto: Publimedia / Octav Ganea

Gabriela Firea a vorbit despre un proiect în premieră națională, prin care se dorește combaterea poluării din București. Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC ( gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze, a spus Gabriela Firea.

Modernizarea va avea două etape

500 de autobuze vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat, urmând ca încă 1000 să fie modernizate în următoarea etapă a acestui proiect.

„Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant. Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 și Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 – în troleibuze. Restul, de până la 1000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate intr-o etapa ulterioara a proiectului”, afirmă Gabriela Firea.

Autobuzele vor suferi transformări esențiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor și dotarea lor cu aer condiționat și cu echipamente moderne de comunicații.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea a trei stații de alimentare, în trei autobaze care vor fi modernizate, stații necesare pentru încărcarea rapidă cu combustibil a autobuzelor. Transformarea în troleibuze a celor 100 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 va avea loc concomitent cu extinderea rețelei de contact aferente în unele zone deficitare: Gara de Nord, B-dul Ion Ionescu-Sisești, Berceni etc.

Au fost alocate 150 de milioane de euro

Pentru a fi realizat acest proiect, au fost alocate 150 de milioane de euro.

„Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei și dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului. Astfel, întreaga flotă STB va ajunge la standarde europene și se va alinia Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Prin aceste proiecte, STB SA urmărește reducerea gazelor cu efect de seră, o economie substanţială la cheltuielile cu carburant, dar și prelungirea cu cel puțin șapte ani a duratei de viață a autobuzelor vechi, ale căror caroserii sunt în condiţie foarte bună.

În același timp, scad costurile de întreținere, prin reconstrucţia totală a motoarelor, nemaifiind necesare cheltuieli pentru repararea acestora pentru perioade de 3-5 ani.

Totodată, scade și poluarea fonică produsă de motor cu până la 10 decibeli.

Acest demers se adaugă proiectelor realizate de Primăria Capitalei pentru reinnoirea parcului STB, dintre care menționăm: achiziționarea a 130 de autobuze hibrid (care vor intra treptat pe traseele liniilor 105 și 131, începând cu luna iulie), 100 de troleibuze, alte 100 de autobuze electrice şi 100 de tramvaie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Florin Pastramă, reacţie şocantă după ce a snopit-o cu bătaia pe Brigitte Pastramă. Atenţie! VIDEO...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
Prognoza METEO! Au fost anunțate primele NINSORI în România. Când trecem la hainele groase de...
Live video Voluntari – Sepsi Scor live! Spectacol la deschiderea scorului
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Exclusiv: Un primar din România a scăpat miraculos din ghearele morții, iar acum candidează din...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Reacția unei femei care a aflat prin SMS că are Covid-19, deși era sănătoasă. Câți...
Florin Pastramă, reacţie şocantă după ce a snopit-o cu bătaia pe Brigitte Pastramă. Atenţie! VIDEO...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Coreea de Nord nu se JOACĂ! Este INCREDIBIL ce a putut să pățească un înalt...
Legătura specială dintre Dana Budeanu și Gabriela Firea. Nimeni nu ar fi bănuit ASTA
Imagini brutale! Florin Pastramă o calcă în picioare pe Brigitte! VIDEO
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide