Carantină în patru localităţi din Arad, unde au fost înregistrate focare de COVID-19. Prefect: „Oamenii trebuie să fie de acord cu aceste măsuri deoarece sunt luate spre binele lor”

Redactor:
Ana Matei
Carantină în patru localităţi din Arad, unde au fost înregistrate focare de COVID-19. Prefect: „Oamenii trebuie să fie de acord cu aceste măsuri deoarece sunt luate spre binele lor”
Carantină în patru localităţi din Arad, unde sunt focare de COVID-19

Patru localități din județul Arad au intrat în carantină, după ce au fost înregistrate focare de coronavirus. Măsura intră în vigoare sâmbătă, după publicarea în Monitorul Oficial. Este vorba despre localitățile Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda.

„Propunerea carantinării acestor localităţi a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Arad, în urma creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar CJSU a aprobat măsura. Carantina a intrat în vigoare de astăzi, când a fost emis un ordin de către şeful DSU, domnul Raed Arafat”,  a declarat sâmbătă prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

Potrivit acestuia, polițiștii și jandarmii asigură filtre la intrările și ieșirile din cele patru localități: Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, vineri seară, să pună în carantină aceste localități unde s-au înregistrat focare de coronavirus iar numărul persoanelor infectate depășește 3 la mia de locuitori. Voi merge sâmbătă să văd care este situația în teren. Oamenii din aceste localități trebuie să fie de acord cu aceste măsuri deoarece sunt luate spre binele lor”, a mai spus prefectul de Arad.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost înregistrate 1.045 de cazuri de coronavirus și 83 de decese.

Îm ultimele trei săptămâni, 327 de persoane au fost testate pozitiv cu SARS-COv-2, iar 180 de persoane erau internate vineri după-amiază, în timp ce 143 sunt la domiciliu sau au fost externate.

În Arad este obligatorie masca în spații deschise aglomerate

De asemenea, în județul Arad este obligatorie purtarea măștii în spații deschise, aglomerate.

 „Începând cu data de 01.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele, începând cu vârsta de 5 ani, în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, pe peroane și în stațiile mijloacelor de transport în comun situate pe teritoriul administrativ al județului Arad, pe toată perioada stării de alertă”, potrivit Hotărârii 37/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

Inchide