Cel mai căutat mafiot italian construia blocuri în România! Nunzio Larizza este considerat unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină (EXCLUSIV)

Cel mai căutat mafiot italian construia blocuri în România! Nunzio Larizza este considerat unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină (EXCLUSIV)
Mafiotul italian Nunzio Larizza era unul dintre cei mai căutați infractori din Italia
Publicat: 28/08/2020, 21:16
Actualizat: 06/04/2021, 16:17

Temutul mafiot italian Nunzio Larizza, unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Italia avea o mulțime de afaceri în România, țară în care locuia deja de ani buni. Italianul era asociat atât cu cetățeni italieni cât și cu români și avea bani investiți în firme care se ocupă de construcții rezidențiale dar și în agricultură.

La începutul lunii martie, polițiștii italieni antimafia au declanșat o amplă acțiune pentru prinderea unor membri ai mafiei siciliene, care fac parte din clanul Schettino și care erau bănuiți de trafic internațional de droguri. Concret, mafioții puseseră pe picioare o rețea foarte bine organizată, care aducea cocaină din America de Sud.

După o anchetă lungă și dificilă, procurorii italieni au declanșat, împreună cu polițiștii o vastă operațiune care a primit numele de cod „Hydra”. Suptavegheată inclusiv cu ajutorul unui elicopter, acțiunea s-a soldat cu prinderea a șapre suspecți. În plus, a fost ridicată o mare cantitate de cocaină dar și mai multe arme de foc.

Nunzio Larizza apucase, însă, să dispară fără urmă. Era considerat un infractor extrem de periculos, care, pe lângă traficul de droguri, obișnuia să terorizeze unii oameni de afaceri, pentru a le impune taxe de protecție.

Patru luni mai târziu, autoritățile din Italia au notificat Poliția Română cu privire la faptul că Nunzio Larizza se ascunde pe teritoriul țării noastre.

Larizza a fost prins la data de 13 august, într-un apartament din București. A fost mai apoi arestat, iar Curtea de Apel București a admis cererea de extrădare a bărbatului.

„Caracatița” lui Nunzio Larizza

Numai că, în urma acestei misiuni, anchetatorii români au descoperit că tremutul mafiot sicilian, care vorbește fluent românește, avea, de fapt, o grămadă de afaceri deschise pe teritoriul țării noastre, fapt care a declanșat o serie de suspiciuni asupra adevăratului scop al înființării societăților comerciale în care italianul era fie acționar, fie administrator.

Într-una dintre cele mai importante firme ale acestuia, C0.Edil.Verardo, mafiotul era asociat cu un alt cetățean italian, Ivan Verardo, un individ care avea, la rândul său, strânse legături cu România.
O altă firmă de construcții controlată de traficantul de droguri este Larizza Edilagro, având ca principal obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Din datele existente la Registrul comerțului, Nunzio Larizza s-a implicat și în afaceri cu produse lactate, de această dată împreună cu un cetățean român Aristiede Peanci.

Tot în domeniul agricol, acesta mai deține o societate comercială, Basilicata Cost To Cost, cu sediul social în Călărași, în care ocupa funcția de administrator.

În urma deciziei Curții de Apel București, bărbatul urmează să fie extrădat în Italia, cu o cursă de linie.după ce va fi preluat de la București și transportat în țara de orgine de o escortă venită din Italia.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom