Chinezii admit că vaccinurile lor anti-Covid au eficacitate scăzută 

Redactor:
Radu Cristian
Chinezii admit că vaccinurile lor anti-Covid au eficacitate scăzută 
China recunoaște că vaccinurile sale au o eficatitate mică / Sursă Foto: Shutterstock
Într-o ipostază rară de admitere a slăbiciunilor vaccinurilor chinezești anti-Covid, principalul oficial privind controlul bolilor din țara asiatică afirmă că eficacitatea acestora este scăzută și guvernul are în vedere combinarea lor pentru a obține un rezultat mai bun, potrivit Associated Press.

China recunoaște că vaccinurile sale au eficacitate scăzută

Vaccinurile chinezești „nu au rate de protecție foarte mari”, a declarat directorul Centrelor pentru Controlul Bolilor din China, Gao Fu, la o conferință de presă, sâmbătă, în orașul Chengdu din sud-vestul țării.
Beijingul a distribuit sute de milioane de doze în străinătate în timp ce încerca să sădească îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech bazat pe un ARN mesager experimental anterior.
„Acum se examinează în mod formal dacă ar trebui să folosim vaccinuri diferite cu linii tehnice diferite pentru procesul de imunizare”, a transmis Gao.
Autoritățile chineze nu au răspuns direct la o conferință de presă de duminică la întrebările legate de comentariul lui Gao sau posibilele modificări ale planurilor oficiale. Cu toate acestea, un alt oficial al CDC a spus că dezvoltatorii lucrează la vaccinuri pe bază de ARNm.

China testează tehnologia ARNm

„Vaccinurile ARNm dezvoltate în țara noastră au intrat, de asemenea, în stadiul studiului clinic”, a declarat oficialul, Wang Huaqing. Acesta nu a oferit vreun termen de timp pentru o posibilă utilizare.
Experții spun că amestecarea vaccinurilor sau imunizarea secvențială ar putea spori eficacitatea. Cercetătorii din Marea Britanie studiază o posibilă combinație dintre Pfizer-BioNTech și vaccinul tradițional AstraZeneca.
Pandemia de coronavirus, care a început în centrul Chinei la sfârșitul anului 2019, marchează prima dată când industria chineză de medicamente joacă un rol în reacția la o urgență globală de sănătate.

Vaccinurile chinezești au fost exportate în 22 de țări

Vaccinurile fabricate de doi producători de stat de medicamente, Sinovac și Sinopharm, au fost exportate în 22 de țări, inclusiv Mexic, Turcia, Indonezia, Ungaria, Brazilia și Turcia, potrivit ministerului de externe Chinez.

Eficacitatea serului Sinovac, de până la 50,4%

Eficacitatea unui vaccin Sinovac în prevenirea infecțiilor simptomatice s-a dovedit a fi de până la 50,4% de către cercetătorii din Brazilia, aproape de pragul de 50% la care experții în sănătate spun că un vaccin este util. Prin comparație, s-a constatat că vaccinul Pfizer-BioNTech are o eficiență de 97%.
Experții în sănătate spun că este puțin probabil ca vaccinurile chinezești să fie vândute către Statele Unite, Europa de Vest și Japonia, din cauza complexității procesului de aprobare.
Un purtător de cuvânt al Sinovac, Liu Peicheng, a recunoscut că au fost găsite niveluri diferite de eficiență, dar a spus că acest lucru se poate datora vârstei persoanelor dintr-un studiu, tulpina de virus și alți factori.

China nu a aprobat încă niciun vaccin străin pentru utilizare

Beijingul nu a aprobat încă niciun vaccin străin pentru utilizare în China.
Gao nu a oferit detalii cu privire la posibilele schimbări ale strategiei, dar a citat ARNm ca pe o posibilitate.
„Toată lumea ar trebui să ia în considerare beneficiile pe care vaccinurile ARNm le pot aduce omeniri”, a spus Gao. „Trebuie să le urmărim cu atenție și să nu le ignorăm doar pentru că avem deja mai multe tipuri de vaccinuri.”
Anterior, Gao a pus sub semnul întrebării siguranța vaccinurilor ARNm. Acesta a fost citat de agenția oficială de știri Xinhua spunând în decembrie că nu poate exclude efectele secundare negative, deoarece acestea sunt folosite pentru prima dată pe oameni sănătoși.
Mass-media de stat chineză și blogurile populare de sănătate și știință au pus la îndoială siguranța și eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech.

China a vaccinat câteva zeci de milioane de persoane

Începând cu 2 aprilie, aproximativ 34 de milioane de oameni din China au primit ambele două doze necesare ale vaccinurilor chinezești și aproximativ 65 de milioane au primit una, potrivit lui Gao.
Purtătorul de cuvânt al Sinovac, Liu, a declarat că studiile consideră că protecția „poate fi mai bună” dacă timpul dintre vaccinări este mai mare decât cele 14 zile actuale, dar nu a indicat că ar putea fi o practică standard.
Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
BOMBĂ! Prima măsură pe care o va lua Prințul Charles când va deveni rege al...
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Insula pe care se vor strânge posesorii de bitcoin. Cât costă o locuință
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Cum îți dai seama dacă mai sunt buni sau nu cartofii. Ce apare pe coaja...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Încă o companie românească a dat lovitura în toată lumea. Ce face aplicaţia lor, care...
Inchide