Dan Barna și Dacian Cioloș: „Vreme de patru ani, ne-am luptat să demascăm și să împiedicăm hoția vechii clase politice”

Redactor:
Radu Cristian
Dan Barna și Dacian Cioloș: „Vreme de patru ani, ne-am luptat să demascăm și să împiedicăm hoția vechii clase politice”
Dan Barna și Dacian Cioloș: „Vreme de patru ani, ne-am luptat să demascăm și să împiedicăm hoția vechii clase politice” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto

Copreședinții USR-PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș au semnat o scrisoare deschisă în care este subliniat faptul că în ultimii ani, cele două partide „s-au luptat să demaște și să împiedice hoția vechii clase politice”. Aceștia fac apel la unitate în cadrul partidului, punctând că pentru alegerile parlamentare este nevoie de toți oamenii din formațiune.

Barna și Cioloș: „Avem nevoie alături de noi de toți oamenii buni. Chiar și de cei care nu sunt de acord cu noi.”

“Suntem la mai puțin de două luni de cele mai importante alegeri ale generației noastre. Vreme de patru ani, ne-am luptat să demascăm și să împiedicăm hoția vechii clase politice. Nu am reușit tot timpul – pentru că nu eram încă destui în Parlament. Pe 6 decembrie, putem fi mai mulți. Mult mai mulți.

Astăzi, mai mult decât oricând, avem nevoie de unitate. Avem nevoie alături de noi de toți oamenii buni. Chiar și de cei care nu sunt de acord cu noi. Chiar și de cei față de care am greșit. Am fi putut să facem lucrurile mai bine și poate mai din timp. Și le vom face, pentru că bunele intenții nu sunt suficiente dacă nu sunt urmate de fapte. USR PLUS nu este un partid perfect, dar este un partid pe care îl putem face mai bun, cu toții.

Haideți alături de noi să construim acest partid. Am citit cu atenție propunerile făcute de foști colegi de-ai noștri care acum au decis să participe independent la alegeri. Sunt idei pe care le susținem și pe care le vom implementa, sperăm noi, împreună. Vom avea o echipă care va munci la modificarea și îmbunătățirea statutului, ca să avem pârghii mai bune pentru evitarea conflictelor. Vom avea o transparență totală a banului public, inclusiv a sumelor forfetare ale tuturor aleșilor. Vom avea indicatori de performanță pentru toți candidații noștri, procese de resurse umane mult mai bune și vom avea ca prioritate eliminarea tuturor impostorilor din funcțiile publice. Ne vom asigura că avem o structură de management a partidului formată din profesioniști.

Vom adresa cumulul de funcții și vom limita mandatele aleșilor.

Putem construi împreună un partid capabil să schimbe clasa politică. Împreună, putem schimba legile care apără hoția și impostura. Putem elimina pensiile speciale și privilegiile politicienilor.

Putem avea 300 de parlamentari și putem limita numărul de mandate consecutive pentru un parlamentar. Putem introduce Fără Penali în Constituție. Putem moderniza cu adevărat învățământul și sănătatea. Și putem salva pădurile României de la tăierile ilegale.

Sunt multe locurile din care, împreună, putem face bine. Parlamentul e doar unul dintre ele și discutăm despre el pentru că urmează alegeri care vor decide soarta noastră pentru multă vreme de aici înainte. Însă proiectul nostru înseamnă mult mai mult și toți oamenii buni își găsesc loc în el. O casă bună pentru oameni buni.

În protocolul de fuziune, avem 10 puncte care vizează îmbunătățirea funcționării noastre, ca partid. În perioada următoare, îl vom prezenta și dezbate cu voi, pentru ca măsurile de mai sus să devină realitate. Contribuțiile și experiența voastră sunt binevenite. Aveți răbadare cu noi. Mulțumim că ne susțineți chiar și atunci când ne criticați”, scrie în comunicatul transmis de USR-PLUS și semnat de cei doi copreședinți, Dan Barna și Dacian Cioloș.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Horoscopul de weekend. Ce-i așteaptă pe nativi până pe 1 noiembrie
Inchide