INFRACȚIUNE. Euronews, despre cazul falsificatorului român: „Bancnotele din România erau considerate aproape imposibil de reprodus”

Redactor:
Radu Cristian
INFRACȚIUNE. Euronews, despre cazul falsificatorului român: „Bancnotele din România erau considerate aproape imposibil de reprodus”
INFRACȚIUNE. Euronews, despre cazul falsificatorului român: „Bancnotele din România erau considerate aproape imposibil de reprodus” / Sursă FOTO: fanatik.ro

Cazul românului de 52 de ani arestat în această săptămână, clasificat drept unul dintre cei mai buni falsificatori de bancnote din lume, a fost preluat și de Euronews. Agenția a scris despre cum a fost reținut bărbatul, notând că bancnotele românești sunt printre cele mai sigure și dificil de falsificat din lume.

Gruparea condusă de român ar fi produs peste 17.000 de bancnote false

Printre acuzațiile care i se aduc bărbatulul, este și aceea că ar fi condus o grupare care și-a început activitatea în 2014 și a produs 17.000 de bancnote false de 100 de lei, notează Euronews.

„Investigațiile au confirmat că, într-o perioadă relativ scurtă de timp, liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și a devenit cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume”, a arătat DIICOT.

Membrii grupării cumpărau bunuri ieftine pentru a spăla banii

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă emis de procurorii DIICOT pe numele lui Radu Theodor Croitoru, considerat cel mai mare fasificator român din toate timpurile, primele bancnote contrafăcute de acesta au fost reperate încă de la jumătatea lunii mai a anului 2014, când au fost descoperite, la Constanța, trei bancnote de 100 de lei foarte bine falsificate.

Împreună cu polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, procurorii DIICOT au demarat, în secret, o anchetă, care a primut numele de cod „Super leu” care s-a extins aproape în toate țara, în condițiile în care „super leul” începea să apară aproape în toate orașele, semn că persoanele care îl produceau cutreierau România.

Erau cumpărate bunuri ieftine, cum ar fi pliculețe de ness, băuturi energizante sau alte produse al căror preț nu depășește 10 lei, iar comercianții dădeau, ca rest, bani reali.

Grupul infracțional a fost constituit în anul 2014

În urma anchetei desfășurate, procurorii DIICOT au stabilit că activitatea infracțională a grupului a debutat în primăvara anului 2014 fiind falsificate, în toată această perioadă, 17.065 bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei. Liderul grupului – pe lângă faptul că îi coordona pe ceilalți membri ai ”echipei” -, procura materiale și instrumente necesare falsificării, fiind implicat activ în falsificarea de monede și punerea acestora în circulație.

 

 

 

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Fostul iubit al Anei Mocanu nu se lasă! Bărbatul a făcut noi declarații despre separarea...
Inchide