ENIGMĂ. Pe fondul speculațiilor crescânde, Coreea de Sud face precizări: Kim Jong Un este „în viață și se simte bine”

Redactor:
Gandul
ENIGMĂ. Pe fondul speculațiilor crescânde, Coreea de Sud face precizări: Kim Jong Un este „în viață și se simte bine”
ENIGMĂ. Pe fondul speculațiilor crescânde, Coreea de Sud face precizări: Kim Jong Un este „în viață și se simte bine” / Sursă FOTO: AFP

Coreea de Sud a infirmat zvonurile în ceea ce privește starea de sănătate a liderului Coreei de Nord, Kim Jong Un, spunând pentru CNN că acesta este „în viață și se simte bine”.

„Poziția noastră guvernamentală este fermă”, a declarat pentru CNN Moon Chung-in, cel mai important consilier de politică externă al președintelui sud-coreean Moon Jae-in. „Kim Jong Un este în viață și se simte bine. El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte.”

CNN a raportat la începutul săptămânii că Statele Unite monitorizează informațiile conform cărora dictatorul este „în pericol grav după o intervenție chirurgicală”, potrivit unui oficial american.

Cu toate că o mare parte din presa internațională are în prim plan starea de sănătate a lui Kim Jong Un, Coreea de Nord nu a făcut încă nicio precizare oficială legată de starea de sănătate a acestuia.

Inchide