Mesajul unui polițist către colegii care vor sporuri: „S-ar simți oare mai sănătoși și intangibili față de virus, doar știind că-n ziua de salariu vor primi ceva mai mulți bani?”

Redactor:
Madalina Prundea
Mesajul unui polițist către colegii care vor sporuri: „S-ar simți oare mai sănătoși și intangibili față de virus, doar știind că-n ziua de salariu vor primi ceva mai mulți bani?”
Agent șef Daniel Zontea, din cadrul Biroului Rutier Brașov / Sursa: Facebook - Daniel Zontea

Daniel Zontea, polițist rutier în Brașov, a postat pe contul de Facebook un comentariu critic la adresa colegilor care susțin acordarea de sporuri pentru a-și face datoria în contextul epidemiologic actual.

Agent șef Daniel Zontea, din cadrul Biroului Rutier Brașov, a explicat, în postarea de pe contul de Facebool, că nu i se pare corect ca pericolul infectării cu COVID-19 să fie un motiv pentru creșterea salariului polițiștilor și consideră că acești bani ar putea fi folosiți mai bine în lupta contra virusului.

Daniel Zontea a devenit viral pe rețelele de socializare în luna aprilie, când a postat un mesaj de Paște, pe Facebook, îmbrăcat în uniformă și purtând o mască de iepuraș. Fotografia amuzantă ascundea o poveste emoționantă, declanșată chiar de activitatea lui: este fotografia transmisă fetiței lui, de cinci ani, pe care, prin prisma serviciului care presupune interacțiunea cu multe persoane, a decis să o izoleze la bunici.

„Nu este corect”

„După ce zilele trecute a apărut în spațiul public forma unui proiect legislativ, prin care o categorie de funcționari publici ar fi urmat să beneficieze de anumite sporuri salariale, ca un stimulent de risc la actualul context de infectare cu acest virus vagabond, am fost întrebat de mai multe persoane cunoscute, ba chiar la rându-mi m-am gândit, dacă este corect ca unii să primească bani în plus, iar polițiștii, categorie din care fac și eu parte, să nu primească nici măcar un sfanț, pentru riscul de infectare la care sunt expuși.

De fiecare dată am răspuns că nu este corect și că, în viziunea mea, nu ar trebui să primească acești bani, tot așa cum nici eu nu găsesc corect să pretind vreodată să fiu plătit în plus pentru invocarea acesor motive – de infectare.

Pot enumera și argumenta multe alte poziții, pentru care salariul de polițist să fie mărit, însă nu reușesc să găsesc considerentul de a primi bonificații, cum că eu aș fi în vârful piramidei a celor expuși la infectare.

Poate că răspunsul primit nu era cel pe care interlocutorii l-ar fi așteptat și poate ar fi dorit să găsească în mine o formă mocnită de revoltă, însă am să le dau, acum, pe larg, și motivele pentru care am gândit în felul acesta.

Chiar de la începutul pandemiei am fost în stradă și mi-am făcut serviciul, determinându-i pe oameni să respecte prevederile Ordonanței Militare nr.1, apoi pe cele ale Ordonațelor nr. 2, 3 și tot așa, până la cele ale Legii nr. 55, cea aflată acum în vigoare.

În toată această perioadă am cunoscut sute de oameni și sute de dificultăți cu care ei s-au confruntat. De la probleme familiale, pân’ la cele financiare, iar în unele dintre situații cu excese de disperare.

Așadar nu pot pretinde că eu, care controlam,  din pragul ușii și pentru câteva minute, un autobuz plin cu navetiști, pentru a verifica dacă ocupanții poartă pe față masca de protecție, eram mai expus riscului de infectare decât ei. Nu pot spune că eu, cel care verificam în trafic taximetristul, în mașina căruia se aflau trei persoane necunoscute, eram mai expus decât acesta.

Nu vreau să cred că paznicul de la intrarea în Lidl, care zilnic a trebuit să ia sute de temperaturi și să raspundă, probabil, tot cam atâtor sute de comentarii ale acelora care refuzau să poarte masca, a fost mai puțin expus, decât am fost eu în toată această perioadă.

Știu că argumentele date pot crea iritare în rândul unor colegi de-ai mei, dar, sincer, ce ar face cu acei bani primiți în plus?

Poate că unii și-ar scoate iubita/nevasta în oraș, alții i-ar pune deoparte pentru concediul din vară (dacă va mai putea fi concediu ca-n anii trecuți) ori s-ar gândi să-și schimbe telefonul.

Să le regăsească locul nu ar fi o problemă, dar oare acesti bani i-ar face mai imuni la virus? I-ar face să ajungă mai în siguranță acasă, la ceilalti membri ai familiei?

S-ar simți oare mai sănătoși și intangibili față de virus, doar știind că-n ziua de salariu vor primi ceva mai mulți bani?

Oare minerul care se află la câteva sute de mentri în adâncimea minei, ce preferă să primească mai întâi în schimbul cărbunelui extras: un stimulent la salariu, știind că oricând i se poate „stinge felinarul” din cauza aerajului subred sau o investiție în retehnologizarea puțului de mină?

Eu, sincer, prefer ca acei bani să meargă dintâi acolo unde se poate pompa oxigen și menține aprinsă „flacăra felinarului” în lupta contra virusului.

Apoi ce-o mai fi, om mai vedea!”

De la începutul pandemiei și până în 27 octombrie s-au  înregistrat 4.117 cazuri de infecții și 9 cazuri de decese din cauza noului coronavirus, potrivit declarațiilor ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 4.041 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Pensii calculate greșit! Violeta Alexandru i-a dat de gol! Românii au aflat de-abia acum, e...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă, de fapt, cu cei care nu se vaccinează. Anunțul doctorului Virgil Musta...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide