Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online! Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze

Redactor:
Ana Matei
Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online! Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze
Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online!

Premierul Orban a subliniat faptul că toate cadrele didactice trebuie să învețe să predea în mediul online, în contextul pandemiei de coronavirus: „ Asta este obligaţia cadrului didactic, de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a declarat prim-ministrul, miercuri, la Galați.

„Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a declarat Orban.

Prmierul a atras atenția asupra faptului că profesorii trebuie să se adapteze și să-și îmbunătățească nivelul competențelor digitale, pentru a putea oferi cunoștințe elevilor, în orice condiții.

Întrebat dacă profesorii ar putea fi sancţionaţi pecuniar în condițiile în care nu-şi îndeplinesc îndatoririle de serviciu, premierul a precizat că până la sancțiuni este nevoie de un efort de adaptare al profesorilor.

Orban: Profesorii trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online

„Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru”.

De asemenea, Orban a vorbit și despre situația școlilor în care se organizează secții de votare.

„În şcolile în care se organizează secţii de votare trebuie făcute toate procedurile sanitare înainte şi după ziua votului, probabil două zile după vot, în care va fi organizat învăţământul online. Astăzi (miercuri-n.r.) va fi emis ordinul ministrului Educaţiei în acest scop. Din ceea ce ştiu eu, înainte de alegeri, era vorba doar de ziua de vineri când se vor face cursuri online, dar nu aş vrea să vă dau eu această informaţie, Ministrul Educaţiei va emite azi ordinul”, a afirmat Orban.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide