Rusia dă de înțeles că se va răzbuna pe Uniunea Europeană pentru sancțiunile impuse hackerilor ruși: „În diplomaţie, totul este reciproc”

Redactor:
Radu Cristian
Rusia dă de înțeles că se va răzbuna pe Uniunea Europeană pentru sancțiunile impuse hackerilor ruși: „În diplomaţie, totul este reciproc”
Rusia dă de înțeles că se va răzbuna pe Uniunea Europeană pentru sancțiunile impuse hackerilor ruși: „În diplomaţie, totul este reciproc” / Sursă foto: Shutterstock

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat, vineri, că va răspunde cu măsuri reciproce la sancțiunile de călătorie și financiare ale Uniunii Europene împotriva unui departament al serviciului militar de informații din Rusia pentru presupuse atacuri cibernetice, scrie Reuters.

Rusia a anunțat că sancțiunea UE „ nu va fi lăsată fără răspuns”

„Desigur că această acţiune ostilă a UE nu va fi lăsată fără răspuns. În diplomaţie, totul este reciproc”, a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, care a susţinut că măsurile împotriva Rusiei sunt motivate politic.

În primele sale sancțiuni legate de infracțiuni informatice, UE a vizat departamentul pentru tehnologii speciale ale serviciului de informații militare ruse (GRU).

Serviciul este considerat ca fiind răspunzător pentru două atacuri informatice care au afectat în iunie 2017 mai multe companii din Europa, producând pierderi financiare semnificative; de asemenea, de două atacuri asupra reţelei electrice naţionale din Ucraina, în 2015 şi 2016.

Rusia, o amenințare și pentru SUA

William Evanina, directorul Centrului american pentru Contrainformaţii şi Securitate al SUA, a declarat vineri că Rusia, China și Iran, reprezintă cele mai mari amenințări pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale care vor avea loc în această toamnă, relatează site-ul Axios.

Obiectivul persistent al Rusiei este a slăbi Statele Unite şi a diminua rolul nostru pe plan mondial. Utilizând o serie de eforturi, inclusiv troli şi alte grupuri din domeniul Internetului, Rusia continuă să amplifice dezinformarea în SUA, în scopul subminării încrederii în procesul nostru democratic şi pentru denigrarea a ceea ce consideră sistemul antirus din SUA”, a mai spus Evanina.

Inchide