Virgil Musta: Unde nu se respectă regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice 

Redactor:
Radu Cristian
Virgil Musta: Unde nu se respectă regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice 
Virgil Musta: Unde nu se respectă regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice  / Sursă FOTO: Dani Amariei - Mediafax Foto

Într-un interviu acordat pentru Digi24, medicul Virgil Musta a spus că „pandemia este pe trend ascendent.” De asemenea, conform medicului, dacă măsurile impuse de autorități vor fi respectate, în primele două săptămâni ar trebui să apară rezultatele pozitive.

Virgil Musta a subliniat că în fiecare zi doborâm recorduri negative

„Cea mai mare îngrijorare e că pandemia e pe trend ascendent. Pe zi ce trece, doborâm noi recorduri din punct de vedere al numărului de cazuri și al formelor severe și al deceselor. Acest lucru face ca, dacă nu se iau măsuri rapide și eficiente, sistemul de sănătate să fie copleșit.

În cele 3 luni, n-am avut probleme în ceea ce privește capacitatea de a manageria aceste cazuri. Acum sunt deja probleme în anumite zone ale țării. Nu mai sunt locuri în spitale, suntem nevoiți să transformăm pacienții dintr-o zonă în alta și asta pentru încă puțin timp, pentru că dacă pandemia continuă să crească în acest ritm, vom avea situația Italiei, unde spitalele au fost copleșite, sistemul a căzut și pacienții n-au mai avut unde să se interneze”, a spus Virgil Musta

În primele două sau trei săptămâni am putea avea primele rezultate

Întrebat când s-ar putea vedea o evoluție pozitivă după noile măsuri impuse de autorități, Virgil Musta a aproximat că ar fi vorba de două sau trei săptămâni.

„Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate. Aceste măsuri trebuie adaptate, unele accentuate, altele relaxate, în funcție de situația concretă, de zonele concrete, activitățile care produc focarele. Suntem într-o dinamică permanentă și dacă avem înțelepciune vom reuși să trecem nu doar prin măsurile de restricții, dar unde nu se înțelege că trebuie să respectăm regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice”, a precizat medicul.

Inchide