100 de angajați de la Poșta Română au pichetat sediul instituției, cerând demisia conducerii

100 de angajați de la Poșta Română au pichetat sediul instituției, cerând demisia conducerii
Publicat: 07/02/2013, 13:50
Actualizat: 25/06/2013, 17:30

Aproximativ 100 de angajați ai Companiei Naționale Poșta Română au pichetat joi sediul instituției, cerând demisia conducerii, pe care o acuză de „incapacitate și nepăsare”, care vor duce la reducerea salariilor, la desființarea de oficii poștale urbane și a tuturor ghișeelor poștale rurale.

Sindicaliștii au scandat timp de o oră „Hoții!” și „Demisia!”, amenințând că vor reveni în stradă în 12 februarie, pentru un miting în Piața Constituției.

La pichetul de la Compania Națională Poșta Română (CNPR) a participat și președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, care le-a spus protestatarilor că a făcut apel și la sindicaliști din alte domenii pentru ca aceștia să li se alăture la mitingul din 12 februarie.

Dumitru Costin a precizat că deși la CNPR a venit un management privat, care este plătit foarte bine pentru ceea ce ar trebui să facă, tot ce s-a văzut în ultimele șase luni este un contract prin care Poșta devine revânzător de servicii telefonice.

„În opinia noastră, acest tip de nou contract nu le aduce mari beneficii. Aceste lucruri nu mai pot continua și nu se poate ca singura soluție pe care un manager o pune pe masă să fie un buget mai mic ca anul trecut și să amputăm drepturi salariale pentru toată suflarea (…) Poșta Română are soluții alternative”, a spus liderul BNS.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) acuză de „incapacitate și rea-voință așa-zișii mari experți ai Poștei Române”, care nu au produs și implementat „nici măcar o singură măsură coerentă și concretă de funcționare durabilă a acestei companii în piața serviciilor poștale din România”. Totodată, sindicaliștii îi acuză de nepăsare și pe responsabilii din centralul CNPR cu sarcini în aprovizionarea ritmică a locurilor de muncă cu materialele și consumabilele strict necesare efectuării serviciului poștal, a căror lipsă este suplinită prin contribuțiile lunare ale angajaților, din banii proprii.

Sindicaliștii spun că sunt îngrijorați de viitorul locului lor de muncă, deoarece în ultimii ani managementul CN Poșta Română nu și-a asumat deloc rolul de manager creativ, „ci doar pe acela de administrator mediocru, ce ține echilibrul societății pe care o administrează exclusiv prin amputarea drepturilor angajaților”.

De asemenea, sindicaliștii susțin că au început acțiunile de protest și pentru că, de peste trei ani, CNPR se află în continuu proces de organizare și reorganizare, „cu efecte vizibile doar în degradarea calității serviciilor, a condițiilor de muncă și pierderea locurilor de muncă”.

Aceștia reclamă și ultimele solicitări ale managementul CN Poșta Română, prin care ar urma să se reducă veniturile salariaților cu peste 10 la sută, precum și intenția de desființare a jumătate dintre oficiile poștale urbane și a tuturor ghișeelor poștale rurale.

Liderii sindicali susțin că, în funcție de evoluția evenimentelor și de deciziile ce vor fi luate în structurile de conducere teritoriale ale SLPR, seria de acțiuni ar putea continua, inclusiv în luna martie, prin mitinguri în fața prefecturilor, cu participarea membrilor de sindicat pe categorii profesionale.

Președintele BNS a mai spus că dacă problemele nu vor fi rezolvate, cel mai probail se va ajunge la forma extremă de protest, respectiv încetarea lucrului.

Sindicaliștii au precizat că astfel vor să atragă atenția Ministerului Comunicațiilor și oamenilor care beneficiază de serviciile furnizate de Poșta Română de peste 160 de ani că managementul conduce compania către dispariția din piața serviciilor poștale și transformă mii de actuali angajați, plătitori de impozite și contribuții, în asistați social, dependenți de bugetul de stat.

Potrivit sindicaliștilor, singurii beneficiari ai acestor „decizii bizare” pe care managementul Poștei Române intenționează să le pună în aplicare ar putea fi concurenții companiei din serviciile de încasări utilități și din piața de retail.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii