106 de ambulanțe vor fi livrate Serviciului de Ambulanță București – Ilfov

Redactor:
Dora Vulcan
106 de ambulanțe vor fi livrate Serviciului de Ambulanță București – Ilfov
Cele 106 ambulanțe achiziționate de Primăria Capitalei au fost primite cu patru luni mai devreme și urmează să fie predate Serviciului de Ambulanță București Ilfov, potrivit deciziei luate marți de Consiliul General al Municipiului București.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, cu unanimitate, în ședința sa de marți proiectul de hotărâre privind darea în folosință gratuită, prin contract de împrumut, a celor 106 de ambulanțe, care au făcut obiectul cotnractelor de furnizare încheiate în august 2018, transmite Primăria Capitalei într-un comunicat remis MEDIAFAX.

„Cele 106 ambulanțe pe care le-am achiziționat pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov au fost livrate. Mai mult de atât, deși în momentul semnării cotractului termenul asumat a fost finele lunii iulie 2019, am reușit, față de termenul inițial agreat, să avem aceste ambulanțe cu aproape patru luni mai devreme”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Următorul pas va fi predarea către Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a celor 106 ambulanțe în baza contractului de comodat. Contractul va fi încheiat pentru cinci ani. Valoarea totală a achiziției s-a ridicat la 8,7 milioane de euro, dintre care 7 milioane pentru cele 89 de ambulanțe de tip B și 1,7 milioane de euro pentru cele 17 de tip C, a mai spus edilul.

În momentul de față, circa 80% din parcul auto al serviciului de ambulanță București – Ilfov este depășit, o mare parte dintre ambulanțe fiind vechi, cu durata de folosință îndeplinită. Cu ajutorul acestor ambulanțe se va suplimenta capacitatea de intervenție, iar ambulanțele care nu mai fac față vor fi înlocuite, transmite sursa citată.

 

Inchide