12 este mai MARE decât 16. GREȘELI în manualele de Matematică și Română. Reacția Ministerul Educației

12 este mai MARE decât 16. GREȘELI în manualele de Matematică și Română. Reacția Ministerul Educației
Publicat: 13/09/2018, 00:52
Actualizat: 02/10/2018, 16:21

În manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a, scris de autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu, la pagina 25 este o greșeală. Inițial, informația este scrisă corect, însă când propoziția este reluată, aceasta este greșită: „Citim: 12 este mai mare decât 16„.

De asemenea, au fost depistate mai multe greșeli de punctuație și dezacorduri și în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a. De exemplu, într-un text nu se face acordul între subiect și predicat. Astfel, propoziția este: „Castelul medieval aveau„.

Totodată, se observă o incoerență la denumirea operelor literare, care sunt scrise între ghilimele, iar ulterior cu text italic.

Ministerul Educației Naționale susține că inițial, manuscrisul avea chiar mai multe greșeli, care au fost corectate de redactor.

„În acest manuscris, au fost corectate mai multe greșeli, această eroare fiind remediată inițial de către redactor, însă în amplul proces de inserare a corecturilor în manual de către tehnoredactor, aceasta se pare că a fost omisă. Atât în manuscrisele aferente clasei I, cât și în cele pentru clasa a II-a au fost sesizate și corectate numeroase erori. Specificăm că varianta electronică a manualului de Matematică și Explorarea Mediului – clasa I a fost deja corectată și postată pe platforma manuale.edu.ro”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației Naționale, citând din răspunsurile Editurii Didactice și Pedagogice.

Reprezentanții Asociației Părinților pretind ca Editura Didactică și Pedagogică să-și asume greșeala, chiar dacă este minoră.

„Este o greșeală pe care Editura Didactică și Pedagogică trebuie să și-o asume. Este una minoră, practic vorbim de o singură greșeală la nivel de manual, dar pe care trebuie să și-o asume și să facă astfel încât să nu mai apară astfel de greșeli. (…) Chiar dacă putem discuta despre timpul limită pe care l-au avut ca să elaboreze aceste manuale, totuși nu putem vorbi despre astfel de greșeli”, a declarat, pentru Mediafax, președintele Asociației Părinților, Iulian Cristache.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase