3.000 de camere video supraveghează școlile din București. Fiecare unitate de învățământ va fi supravegheată de câte polițist special desemnat

3.000 de camere video supraveghează școlile din București. Fiecare unitate de învățământ va fi supravegheată de câte polițist special desemnat
Publicat: 06/09/2012, 15:11
Actualizat: 01/02/2019, 04:41

Unitățile de învățământ preuniversitar din Capitală sunt dotate cu 3.000 de camere video, pentru prevenirea infracționalității atât în interiorul școlilor, cât și în jurul acestora, a precizat, joi, șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Constantin Trăistaru.

Potrivit lui Trăistaru, autoritățile urmăresc ca aceste camere să fie folosite, în viitor, într-un sistem integrat de intervenție rapidă.

Șeful ISMB a explicat că, odată cu implementarea unui astfel de sistem, s-ar economisi sume mari de bani, în condițiile în care serviciile firmelor de pază contractate să asigure securitatea în școli și în apropierea acestora sunt foarte scumpe.

În București sunt 424 de unități de învățământ preuniversitar, conform ISMB.

Echipajele de Poliție vor fi prezente zilnic, începând cu prima zi de școală, în zona intrărilor în unitățile de învățământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri, urmând să fie supravegheate, de asemenea, traseele pe care se deplasează aceștia, a anunțat, miercuri, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În plus, conform planului de măsuri, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare, a precizat IGPR.

Polițiștii vor patrula în zona școlilor și când elevii nu au cursuri, întrucât multe unități școlare dețin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, potrivit sursei citate.

Fiecare școală va fi supravegheată de câte polițist special desemnat

Poliția Capitalei a desemnat câte un polițist cu experiență pentru fiecare școală sau grădiniță în parte, care va răspunde personal de liniștea și ordinea în instituția avută în grijă, a anunțat, joi, comisarul șef Dumitru Gheorghe, director general adjunct în Poliția Capitalei.

Potrivit polițiștilor, toate cele 424 de școli și grădinițe din București vor fi astfel supravegheate de câte un polițist, care va avea grijă să identifice probleme legate de „fauna” infracțională din jurul acestor unități și de așa-numiții elevi-problemă.

„Acești polițiști vor ține legătura cu profesorii, vor sta de vorbă cu elevii și vor răspunde personal pentru evenimentele care se produs în școlile care li s-au dat în grijă”, a explicat comisarul șef Dumitru Gheorghe.

Directorul general adjunct din Poliția Capitalei a mai afirmat că, din experiența anilor trecuți, infracționalitatea în școli reprezintă aproximativ 0,3 la sută din numărul total de infracțiuni înregistrate, într-un an, de Poliția Capitalei. În acest sens, a spus Gheorghe, cele mai multe plângeri fac referire la loviri și la furturi de telefoane mobile, laptopuri și bani.

Prentru o mai bună prevenire a infracționalității în școli, oficialul Poliția Capitalei a dezvăluit că, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, vor exista patrule de poliție care vor staționa în apropiere și vor supreveghea zona în așa fel încât să poată interveni imediat în cazul în care sunt anunțați sau constată personal comiterea unor fapte antisociale.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului