50 de directori de unități de învățământ și inspectori școlari, schimbați din funcții

50 de directori de unități de învățământ și inspectori școlari, schimbați din funcții
Publicat: 06/08/2014, 18:04
Actualizat: 26/03/2019, 14:46

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău, 44 de directori de unități de învățământ și șase inspectori școlari au rămas fără funcții, în urma încetării delegației prin care au fost numiți, în baza calendarului mobilității personalului didactic, transmite corespondentului MEDIAFAX.

Schimbările făcute de conducerea învățământului băcăuan au avut drept cauză deficiențele constatate în activitatea desfășurată de cei cu funcții de conducere sau au fost urmare a cererii directorilor sau inspectorilor școlari.

„Toate aceste schimbări s-au făcut ca o reacție în lanț, în sensul că dacă un inspector școlar și-a exprimat dorința de a merge pe un post de director, atunci acesta din urmă a fost numit pe un post de director adjunct. Însă, am avut și cazuri de directori de școli care nu au vrut să poarte un dialog cu noi legat de activitatea desfășurată în ultimul an școlar, ceea ce presupune că nu sunt interesați de colaborare. În consecință, am procedat la schimbarea lor din funcție”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Bacău, Theodora Șotcan.

În județul Bacău, funcționează 225 de unități de învățământ cu personalitate juridică, în subordinea cărora se află mai multe structuri, respectiv școli, grădinițe și licee.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase