7 ani și jumătate de închisoare, cu executare, cer procurorii pentru Liviu Dragnea, care spune că lucrează de 20 de ani în folosul comunității

Publicat: 16/05/2018, 03:32
Actualizat: 28/09/2018, 10:04

Liviu Dragnea a declarat, marți, la ieșirea de la instanța supremă, întrebat ce părere are despre pedeapsa cerută de DNA în cazul său, respectiv până la 7 ani și 6 luni de închisoare, că, pentru el, procurorii anticorupție vor închisoare pe viață.

„DNA, pentru mine, vrea (închisoare -n.r.) pe viață. Pentru mine și pentru alți oameni politici, vrea pe viață. Se dorește în continuare să se continue cu această serie de abuzuri, cu această justiție cu probe contrafăcute, cu amenințări și cu înscenări, dar să nu fim foarte încruntați, până la urmă, instanța decide. Eu nu vreau să influențez justiția. Niciodată nu mi-am permis să îmi dau cu părerea pe ce va face instanța, dar toate afirmațiile, toate acuzațiile, toate protestele au un singur scop : să încerce să influențeze decizia instanței”, a declarat Liviu Dragnea, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Liderul PSD a precizat că a cerut achitarea în dosar și că se consideră nevinovat.

„Am spus-o, noi cei care suntem târâți în acest proces, pentru noi este o poveste de viață. Sunt oameni care au fost acolo în sală, care au viețile distruse. Mă simt vinovat că de asta sunt acești oameni aici. Am afirmat cu tărie nevinovăția mea, nu am comis absolut niciuna din faptele presupusele fapte pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu. În ceea ce provește munca în folosul comunității, eu am fost foarte clar, am spus că sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitarea și am mai spus că eu muncesc în folosul comunității de peste 20 de ani de zile”, a mai spus președintele PSD.

Întrebat cum comentează că două femei au recunoscut acuzațiile care li se aduc în acest dosar, Dragnea a spus: „Ăsta era subiectul? Că au recunoscut acuzațiile? Niciodată, cât am urmărit eu acuzațiile, nu au spus că nu au fost. Eu am avut trei acuzații, care au fost demontate la ședința trecută chiar de către cele care m-au introdus în acest dosar. Doamna Alesu a spus că eu nu am făcut presiuni asupra dumneaei și nu am determinat-o nici să le mențină în serviciu, mă rog, angajat-o, nici să falsifice documente, doamna Stoica a spus-o clar și limpede că nu am determinat-o eu să se angajeze la Protecția Copilului și să nu meargă la serviciu. Acestea au fost cele trei acuzații ale DNA-ului care au fost demontate chiar de cele care le-au spus în fața procurorilor. De ce au spus procurorilor? După ce a ieșit în ultima perioadă în spațiul public, normal că te duci cu gândul că și asupra dumnealor s-au făcut presiunile care au fost făcute asupra doameni Miloș și pe care le-a explicat astăzi”.

Pe de altă parte, procurorii au cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru toți inculpații din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat 7 ani și 6 luni de detenție și anularea suspendării executării pedepsei de doi ani din dosarul Referendumului. În cazul Bombonicăi Prodana, procurorii și-au retras acuzațiile pentru că a achitat prejudiciul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna