A murit Stela Popescu. Actrița a fost găsită decedată în casă. Arșinel: „Cred că era acolo de ieri. Fiica ei a găsit-o”

Publicat: 23/11/2017, 19:20

Actrița Stela Popescu a murit, joi, la vârsta de 81 de ani, după ce a căzut în casă.Potrivit reprezentanților SMURD, actrița a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul acesteia.

Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschis un dosar de moarte suspectă după decesul actriței Stela Popescu, trupul neînsuflețit al acesteia fiind ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

„Trupul neînsuflețit va fi ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei pentru a fi clarificate anumite aspecte de natură medicală. Cercetările sunt efectuate de către compartimentul Morți Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, transmite Poliția Capitalei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmite, în cazul Stelei Popescu, că apelul la 112 anunța un caz cu probleme respiratorii severe, la domiciliul victimei fiind trimise două ambulanțe SMURD. Pacienta era deja decedată când au ajuns echipajele.

„Ca urmare a unui apel la numărul de urgență 112, care anunța existența unei persoane de sex feminin cu probleme respiratorii severe, în strada Alexandru Donici, au fost trimise două echipaje SMURD (tip B și C). Din nefericire, persoana era decedată. Nu au fost întreprinse manevre de resuscitare”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Stela Popescu s-a născut 21 decembrie 1935, la Bălți în Republica Moldova.A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică în 1959. Doamna teatrului de revistă românesc forma un cuplu pe scenă cu Alexandru Arșinel de 40 de ani pe care se pregăteau să-i aniverseze anul acesta.

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorțat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche.„Nu știu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu știu. În clipa aceea eram măritată și am simțit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potrivește mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-uninterviu pentruGândul,în 2011.

Cu lacrimi în ochi, actrița a amintit cel mai greu moment – acela în care și-a pierdut jumătatea.”Am o prietenă care a venit să mă încurajeze după ce s-a prăpădit Puiu. Știi, plecarea părinților vine cumva în normalitate, după copii.Tragic e când moare copilul și trăiesc părinții. Moartea unui bărbat în putere care înoată 10 km pe zi, care scria zilnic, care avea talent e o tragedie. Și a venit prietena mea și îi zic lasă că viața șterge, dar ea mi-a zis: „Nu, viața calcă”. Îți dai seama ce diferență. Durerea aia nu pleacă niciodată din tine. El mi-a lipsit din clipa în care a dispărut nu numai ca soț, a dispărut ca scop, nu știu cum să spun, și, din clipa în care a dispărut el, totul s-a schimbat.”
„Ca iubit era un bărbat pudic, delicat. Îmi spunea „te iubesc” din privire. Lucrurile astea îmi e greu să le spun…Îmi spunea: „Tu ești norocul meu!”(…) „Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani și pleca în lume. Aș fi acceptat. Pentru el aș fi acceptat acest lucru”.

Stela Popescu a evocat în cadrul aceluiași interviu momente tragice din viață. A povestit cum, în 1939, când avea 4 ani, tatăl ei a fost „săltat” de bolșevici și deportat în Siberia. Toți au crezut că bărbatul a murit. După 18 ani, tatăl actriței, unul dintre puținii supraviețuitori ai lagărelor rusești, a revenit în Basarabia. Stela Popescu își amintește unde și-a reîntâlnit tatăl și cum l-a adus pe acesta în România. Actrița povestește și cum, după 18 ani de separare, părinții ei s-au recăsătorit.

Într-unul din ultimele interviuri acordate, Stela Popescu se arăta dezamăgită de situația actorului în ziua de azi.„Sunt foarte mulți actori și atitudinea lor față de profesie s-a schimbat: tare, repede și fals – se spunea la noi pe vremuri. Să facă repede. Să repete o piesă în patru zile, dacă se poate, și să o joace de 400 de ori numai ca să le ia banii. Nu e în ordine”, a precizat cunoscuta actriță pentru DCnews.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?