A scăpat ca prin minune de infernul de la Piatra Neamț, dar socrul lui nu a mai avut nicio șansă: „Sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie!”

Redactor:
Alexandra Mortu
A scăpat ca prin minune de infernul de la Piatra Neamț, dar socrul lui nu a mai avut nicio șansă: „Sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie!”
A scăpat ca prin minune de infernul de la Piatra Neamț, dar socrul lui nu a mai avut nicio șansă: „Sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie!” / Sursă FOTO: Sorin cazan - Facebook

Sorin Cazan, lider PMP Roman, povestește cum a scăpat ca prin minune de infernul de la Spitalul Județean De Urgență Piatra Neamț, unde socrul lui a murit sâmbătă seară, în urma incendiului de pe secția ATI.

Socru și ginere – ambii internați la SJU Piatra Neamț. Primul, transferat la etajul 2 al secției ATI unde a murit în urma incendiului care a răpit viața a 10 persoane, cel de-al doilea, externat chiar în ziua fatidică, potrivit Aleph News.

Rdua bărbatului decedat: „Nu realizez motivul de ce l-a mutat…”

„Şi eu am fost internat, exact până sâmbătă. La ora 2 am fost externat din spital, am stat 11 zile, am fost testat negativ la plecare, şi socrul meu la etajul 3 la rezervă. La ATI. Şi cred că sâmbătă dimineaţă, nu ştiu la ce oră a fost transferat la etajul 2 exact în salonul în care a avut loc explozia. Mie nu-mi vine să cred, nu realizez. Nu realizez motivul de ce l-a mutat de la 2 în cameră, cum era în rezervă, într-o cameră de 8”, a povestit Sorin Dumitru Cazan.

Liderul PMP Roman relevă faptul că a fost sunat la 11 noaptea de managerul spitalului care l-a anunțat că socrul lui a decedat în urma tragediei de la SJU Neamț.

„Eu aflasem de televizor de incendiu”

„Eu aflasem de televizor de incendiu. Dar eu am zis că el este bine, că e la etajul 3 şi nu e riscant pentru el. Şi atunci managerul m-a sunat la 11 şi mi-a zis că era în salonul ăla… 80 de ani, dar era verde doamnă, era verde, nu era…era un om puternic, mai puternic ca mine era. Eu am 55 dar el era mai puternic ca mine”, a relatat acesta.

De asemenea, acesta a povestit și despre experiența pe care a avut-o în unitatea spitalicească pe parcursul celor 11 zile în care a fost internat, punctând faptul că a observat nereguli.

Sorin Cazan, după internarea la SJU Neamț: „Măi, nu-i normal, cum?”

„Pot să vă spun că în 11 zile cât am stat eu, într-o seară am rămas uimit că a căzut curentul. Dar a căzut pentru câteva minute. Şi mi-am pus chiar un semn de întrebare, şi-am zis: măi, nu-i normal, cum? Cum, nu mai este curent aici pe secţie?”, a subliniat acesta.

În prezent, rudele bărbatului decedat așteaptă identificarea victimelor în urma analizei ADN.

„Nu putem să ştim ce va fi în sicriu”

„Sunt acolo la morgă şi aşteaptă să li se facă autopsie sau nu ştiu, să-i identifice, după ADN, după nu ştiu ce pentru că vă daţi seama, dacă ei sunt arşi nu le vede faţa, nu le vede chipul… Ne anunţă să venim să ridicăm corpul, adică să ridicăm… să ridicăm sicriul… că ni-l dă în sicriu închis. Nu putem să ştim ce va fi în sicriu. Ei au zis că trebuie să facă, să identifice care, fiecare persoană, cum este şi cine este”, a explicat Sorin Cazan.

Totoddată, acesta acuză sistemul politic de neglijență în ceea ce privește sistemul medical.

Lider PMP Roman: „Sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie”

„Obligatoriu cineva este vinovat. Eu cred că vinovat este sistemul, sistemul politic care nu are grijă de sistemul medical cum trebuie. Acum mie îmi pare rău pentru toată lumea, pentru toţi care au fost acolo. Pentru că nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta cu nimeni. Nu cu socrul meu, cu nimeni! Cu nimeni, pentru că noi mergem la spital să ne tratăm. Dar ca să mergi să te tratezi şi să participi în explozii, să mori în explozii în salon, asta nu! Asta n-o pot accepta!”, a mai subliniat liderul PMP Roman.

În incendiul care a avut loc în jurul orei 19:00, sâmbătă, 14 noiembrie, la SJU Neamț, 10 persoane și-au pierdut viața iar alte 7 au fost rănite, printre care și medicul Cătălin Denciu, care a încercat să-i salveze pe pacienții imobilizați la pat.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
Viralul momentului în România. Cum au reacționat 3 prostituate, după ce s-au trezit azi cu...
Dezvăluire incendiară a unei rivale a Simonei Halep! Este bisexuală! Cum arată Daria
Cum a ajuns să arate ACUM soția lui Traian Băsescu, după ce a dispărut din...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Cum a reacţionat Liviu Dragnea când a aflat că poate ieşi din închisoare. Avocata l-a...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
O apocalipsă profețită pentru anul 2045. Medicii: Toată populația masculină riscă să rămână infertilă
Viralul momentului în România. Cum au reacționat 3 prostituate, după ce s-au trezit azi cu...
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Amenzi de 5.000 de lei pentru românii care refuză să facă asta. Atenție mare dacă...
Detaliul bizar care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada...
CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru toţi aceşti români. Toţi vor sta în case pentru 14 zile. Decizie...
Câte vaccinuri a făcut Dorian Popa la maturitate. Pfizer e ultimul pe listă
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cea mai bună veste pentru toţi oamenii care vor să îşi cumpere o maşină în...
×
Inchide