ABC NEWS. Cum videoclipurile virale despre uciderea bărbaților de culoare au un impact asupra sănătății mintale a comunității afro-americane

ABC NEWS. Cum videoclipurile virale despre uciderea bărbaților de culoare au un impact asupra sănătății mintale a comunității afro-americane
Un protestatar se roagă în fața memorialului lui George Floyd care a murit în arest la 26 mai 2020 în Minneapolis. Sursă FOTO ABCNews.go,com
Publicat: 29/05/2020, 15:40
Actualizat: 29/05/2020, 15:43

Pentru mulți bărbați de culoare, videoclipurile virale care prezintă uciderea altor bărbați de culoare pot cântări foarte mult. Vizionarea filmărilor tulburătoare poate afecta sănătatea mentală a bărbaților afro-americani, spun specialiștii.

Pentru avocatul drepturilor civile și al profesorului de avocatură din Georgetown, Preston Mitchem, imaginile pot duce la simptome fizice, titrează ABC News.

„Stomacul meu este în noduri, inima îmi curge, creierul îmi bate și nimic din asta nu este hiperbolic”, a spus Mitchem. „Este epuizant să crezi că poți fi la fel în continuare.”

Jumaane Williams, avocatul publicului din New York, a spus, miercuri, în cadrul unei conferințe că „nu este în regulă”.

„Sunt obosit”, a spus Williams. „Nu am vizionat videoclipul lui Ahmaud Arbery. Este prea mult. Nu am vizionat videoclipul lui George Floyd. Este prea mult.”

Pentru alții, videoclipurile prezintă emoții amestecate, cum ar fi furia, disperarea și neputința.

„Mă doare, dar și simt furie, și atunci ai un sentiment de neputință, ce putem face?” a spus Rwenshaun Miller, psihoterapeut și fondator al organizației nonprofit Eustress, Inc., care are drept scop îmbunătățirea sănătății mintale în comunitățile de culoare.

Brutalizarea bărbaților de culoare, surprinsă în urltimele evenimente nefericite

Videoclipul lui Ahmaud Arbery, bărbatul din Georgia, care a fost împușcat de un tată și un fiu în timp ce făcea jogging în februarie și George Floyd, bărbatul de culoare  care a murit după ce un ofițer de poliție din Minneapolis i- pus piciorul pe gât, sunt ultimele incidente care surprind brutalizarea bărbaților de culoare. Trauma experimentată colectiv de comunitatea afro-americană în urma incidentelor datează de mult. timp.

„Să vezi imagini care demonstrează cu adevărat violența asupra corpului de culoare este ceva care nu numai că traumatizează dintr-o perspectivă contemporană, ci are și traume istorice. Într-adevăr, joacă un fel de aspecte precum chestiuni mai mari care au fost cu noi de sute de ani „, a declarat Martine Hackett, profesor de sănătate publică la Universitatea Hofstra.

Tortura unui băiat de 14 ani, punct de pornire care a introdus mișcarea Drepturilor Civile din anii ’60

Violența și mutilarea sclavilor ca pedeapsă a fost acceptată practic de proprietarii de sclavi. În urma torturii și uciderii lui Emmett Till din 1955, un băiat de 14 ani ucis de doi bărbați albi în Mississippi, au fost publicate imagini cu trupul său de nerecunoscut, mutilat. Imaginile cu rămășițele lui Till sunt considerate pe scară largă un punct de pornire pe care l-a introdus în mișcarea Drepturilor Civile din anii ’60.

Vizualizarea repetată a acestor imagini poate declanșa condiții de sănătate mintală

Potrivit experților în domeniul sănătății, vizualizarea repetată a acestor imagini poate declanșa condiții de sănătate mintală și poate avea impact asupra sănătății generale.

„Putem experimenta PTSD, putem experimenta alte provocări de sănătate mintală, precum anxietate, depresie, toate aceste lucruri pot fi rezultatul modului în care suntem în lume și pe măsură ce aceste imagini continuă să circule”, a spus Miller. „Acest stres suplimentar, trauma și îngrijorarea constantă vă vor cântări foarte mult. Este similar cu a trăi într-o zonă de război.”

„Stresul de a viziona aceste imagini tulburătoare are o manifestare fizică. De multe ori, oamenii vor spune: ‘asta mă îmbolnăvește la stomac’ sau ‘am impresia că mă voi sufoca’, iar acestea sunt cu adevărat, acestea sunt sentimente legitime pe care le ai, spuse Hackett. „Și adevărul este, acesta este unul dintre primele lucruri este să recunoaștem că acești factori de stres joacă un rol în sănătatea noastră fizică”.

Mitchum spune că COVID-19 a complicat doar modalitățile prin care  alți bărbați de culoare ar face față în mod normal.

„De obicei, există un fel de mod pentru noi de a găsi de fapt bucuria, de a ne angaja cu familia, cu prietenii, de a putea experimenta o atingere fizică care este înrădăcinată ca dragostea și afirmarea, asta este un lucru în care mulți dintre noi sunt refuzați pentru că de COVID, a spus Mitchum.

Miller recomandă să se oprească de la consumarea de media pentru a atenua sentimentul de bombardament de aceste imagini violente.

„Primul lucru pe care îl facem este să ridicăm telefonul și să începem să defilăm și asta e tot ceea ce vezi. Așadar, aș sugera oamenilor să ia o pauză de la știri, să facă o pauză din feedurile (social media)”, a spus Miller . „Trebuie să iei o pauză”.

El sugerează să găsești alte puncte interesante, cum ar fi să vorbești cu cineva în care ai încredere, să faci jurnal, să colorezi sau să faci exerciții pentru a face față. De asemenea, încurajează bărbații să ia în considerare căutarea terapiei.

„Găsiți modalități de a introduce îngrijirea de sine în stilul dvs. de viață zilnic, nu putem aștepta până când apare un eveniment traumatic și atunci vrem să încercăm să ne remediem sănătatea mentală sau să avem grijă de sănătatea noastră mentală. Trebuie să fim proactivi în realizarea acestora lucruri.“

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația