Cine este, de fapt, Cristi Barbu, unul dintre oamenii de încredere al lui Ludovic Orban

Publicat: 07/12/2019, 23:03
Actualizat: 04/03/2020, 10:35

Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL, a primit, joi, unul din cele două posturi de secretar general adjunct al Guvernului, acest lucru fiind consemnat în Monitorul Oficial.

Om de bază în PNL

Cristi Barbu a făcut parte din echipa lui Orban și a contribuit la victoria la alegerile europarlamentare, respectiv prezidențiale, următoarea țintă fiind alegerile locale din 2020.

„Așa am plecat È‹n februarie 2017 să câștigăm partidul. Din iunie 2017 Ludovic Orban a stopat picajul PNL-ului, i-a redat busola și de acolo a È‹nceput o muncă de reconstrucție fantastică. Nu a fost ușor să fii primul președinte ales al unei fuziuni dintre două partide de dimensiui egale.

Nu a fost ușor nici să gestionezi frustrările unora care nu acceptau că partidul lor (și al meu) s-a topit sub greutatea brandului de 144 al PNL-ului istoric. Prin respectarea cuvântului dat, prin echilibru, seriozitate, consecvență, dar mai ales prin multă muncă, noul PNL, cu Orban la conducere, a reÈ‹nvățat să câștige.

Am câștigat alegeri parțiale, am câștigat alegeri europarlamentare, am câștigat o influență enormă È‹n favoarea României la Bruxelles, am câștigat lupta cu PSD și pentru prima dată È‹n 30 de ani, PSD a ieșit pe locul doi È‹n alegeri și tot pentru prima dată, un Guvern PSD a fost demis de opoziție prin moțiune de cenzură”, scria Cristi Barbu, în octombrie, pe pagina sa de Facebook, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, câștigate tot de candidatul PNL, Klaus Iohannis.

Realizări în Suhaia

Cristi Barbu a intrat în politică în 2008, când a fost ales primar al comunei teleormănene Suhaia.

Chiar dacă s-a aflat într-un fief PSD, Barbu a avut două mandate de edil al Suhaiei.

Mai mult, Barbu a avut rezultate peste PSD la alegerile parlamentare care au avut loc în perioada 2008-2012.

Primarul Barbu a ridicat o biserică, o sală de sport, un teren sintetic, un dispensar, un cabinet stomatologic la norme europene.

Acesta a pietruit drumurile și a avut proiecte ce au privit rețelele de apă, gaze, iluminat (pe bază de LED).

Același Barbu a renovat sediul primăriei și a înființat o echipă de fotbal. Un element aparte a fost înființarea unui așa-zis Sfat al Înțelepților, o noutate după anii 1990, unde bătrânii și tinerii satului dezbăteau anumite probleme din comunitate.

Cristi Barbu este cunoscut și pentru implicarea în organizarea de excursii la mânăstiri pentru doamnele din comuna Suhaia.

Credit foto: Captură

Barbu, criticat după ce și-a pus soția să candideze la primărie în locul său

Secretarul general adjunct al PNL, Costel Barbu alias Cristi sau Bitanu’ (o poreclă cu care nu e de acord), a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate în urmă cu 4 ani și a pierdut funcția de primar al comunei Suhaia.

În 2016, deoarece avea interdicție să candideze, în cursa electorală a intrat soția lui, Polexia, care a devenit primărița Suhaiei.

După condamnare, Barbu a rămas city manager al comunei, scrie g4media.ro.

Costel Barbu a fost primar în Suhaia între 2008 – 2015, când a fost demis în urma unei condamnări definitive pentru incompatibilitatea din partea ÎCCJ. Astfel, în iunie 2013, ANI l-a găsit pe Barbu în stare de incompatibilitate deoarece în primăria pe care el o conducea lucra și soția sa, Polexia Georgiana Barbu. Potrivit raportului ANI din 13 iunie 2013:

Credit foto: Cotidianul.ro

BARBU COSTEL, cât și BARBU POLEXIA-GEORGIANA s-au aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17.06.2008 – 10.11.2010, întrucât s-au aflat în raporturi ierarhice directe. Astfel, aceștia nu au respectat dispozițiile art. 95, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcționarii publici respectivi sunt soți sau rude de gradul I. […] Prevederile se aplică și în cazul în care șeful ierarhic direct are calitatea de demnitar”.

BARBU POLEXIA-GEORGIANA deține, începând cu data 31.03.2004, funcția publică de referent în cadrul Compartimentului Impozite și Taxe Locale, Control Comercial și Urbanism – Primăria Comunei Suhaia, Jud. Teleorman. BARBU COSTEL exercită funcția de Primar al Comunei Suhaia începând cu data de 17.06.2008. În perioada 17.03.2003 – 10.11.2010, Compartimentul Impozite și Taxe Locale, Control Comercial și Urbanism s-a aflat în subordinea directă a Primarului Comunei Suhaia.

Barbu a contestat raportul ANI, dar Înalta Curte l-a condamnat definitiv în 2015, iar asta i-a adus demiterea din funcția de edil.

În 2012, candidatura sa pentru un mandat de deputat PDL a fost respinsă, pe motive de integritate.

Primarul Barbu, trimis în judecată pentru ultraj

În vara lui 2010, Costel Barbu, primar de doi ani al comunei Suhaia, a fost trimis în judecată alături de alte 19 persoane pentru infracțiunile de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice și ordinii publice și violare de domiciliu.

„În data de 12 noiembrie 2009, comisia județeană de punere în posesie a mers în comună, iar primarul, Costel Barbu a chemat la primărie mai mulți localnici, cărora le-a pus la dispoziție mijloace de transport, tractoare și buldozere, pentru a merge împreună la baltă. O parte dintre aceștia au mers împreună cu reprezentanții primăriei la locul unde trebuia să se bată țărușul, iar ceilați s-au deplasat la locuința lui Dinu Eduard”, a spus purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, procuror Cocuța Ecaterina Ruscu, citată de Adevărul.

„Puhoiul de oameni, aproximativ 200 de persoane s-a dezlănțuit la vederea oamului de afaceri și cu buldozerul au distrus gardul casei, au incendiat un autoturism Dacia, au răsturnat un Jeep și au spart geamurile de la casă și de la uși. Toate acestea se întâmplau în prezența edilului șef, care „era urcat pe una dintre mașini și flutura titlul de proprietate al bălții”, a mai spus procuroarea.

credit foto: captură document instanță

Totodată, în iunie 2016, mascații au făcut percheziții la Suhaia, într-un dosar în care era vizat fostul primar, co-președinte al PNL Teleorman. „Au cerut acte, ștampile de la societăți. Nu mai sunt acționar, adminstrator, deci nu am acte. Au întrebat de arme și droguri. Nu au ridicat nimic, pentru că nu au găsit nimic. Au plecat cum au venit”, a declarat Costel Barbu, la acea vreme.

Credit foto main: evz.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?