ADMITERE FACULTATE 2014. Facultatea din România unde se bat 85 de candidați pe un loc

ADMITERE FACULTATE 2014. Facultatea din România unde se bat 85 de candidați pe un loc
Publicat: 22/07/2014, 08:33
Actualizat: 08/08/2014, 17:04

De departe, dintre toate facultățile analizate, cea mai mare concurență este în acest an la Universitatea din București, cu 85 de candidați pe loc înscriși la specializarea Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Și anul trecut aici au fost peste 90 de candidați pe loc.

La Facultatea de Geografie, tot din cadrul Universității din București, concurența per total este de 8,66 candidați pe loc, cele mai căutate specializări fiind Planificare teritorială (11,27 candidați pe loc) și Hidrologie și Meteorologie (11,22 candidați pe loc), urmate de Geografia turismului (10,72 pe loc), Cartografie (10,6 pe loc) și Geografie (9,03 pe loc), potrivit Mediafax.

Concurență mare este și la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, cu 9,14 candidați pe loc.

La Universitatea din București, la Facultatea de Administrație și Afaceri sunt 4,39 candidați pe loc, cea mai dorită specializare fiind Administrarea afacerilor, cu 6,69 candidați pe loc.

La Facultatea de Biologie sunt 4,7 candidați pe loc, la cea de Chimie, 2,11 pe loc, iar la Facultatea de Drept, 4,65 candidați pe loc.

Cei mai puțini candidați pe un loc sunt în acest an la facultățile de Fizică (1,14 candidați pe loc), Filosofie (1,18 pe loc) și Geologie și Geofizică (1,02 pe loc).

Peste 19.000 de candidați și-au depus dosarele, în sesiunea iulie, pentru admiterea la Universitatea București (UB).

Reprezentanții Universitatea București susțin că Universitatea are înscriși la admitere peste 20% din numărul absolvenților de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta.

Pentru anul 2014-2015, Universitatea București pune la dispoziția candidaților 4.400 de locuri la buget și 4.000 de locuri cu taxă, pentru cele 19 facultăți ale sale și departamentul de învățământ la distanță Credis.

Rezultatele examenului de admitere vor fi anunțate la 28 iulie.

Universitatea Politehnica București. Concurență mare la Inginerie Medicală

Interes relativ scăzut pentru Universitatea Politehnica București, unde 1,6 candidați se bat pe un loc la admiterea din acest an.

Cea mai dorită este specializarea Inginerie Medicală, din cadrul Universității Politehnica București, unde sunt înscriși 801 de candidați pe 123 de locuri fără taxă, adică 6,5 candidați pe loc.

La Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, sunt 4,6 candidați pe locurile bugetate.

La Facultatea de Automatică și calculatoare un număr de 1.101 candidați s-au înscris pe 500 de locuri fără taxă, adică 2,2 candidați pe un loc bugetat.

Cel mai mic interes este, între altele, în cadrul Universtității Politehnica București, pentru facultatea de Științe Aplicate, unde sunt 100 de locuri, iar la locuri bugetate s-au înscris doar 67 de candidați.

La Universitatea „Politehnica” București s-au înscris la admitere în total 7.855 de candidați. Numărul total de locuri bugetate este de 4.812, iar numărul de locuri cu taxă este de 1.150. În vara anului trecut, la UPB au fost 4.756 de locuri la buget și 1.150 de locuri cu taxă.

ASE: 7,47 candidați pe loc la Cibernetică

La Academia de Studii Economice din București (ASE) , la învățâmânt cu frecvență, sesiunea din iulie 2014, s-au înscris în total 8.453 de candidați pe un număr de 2.683 de locuri fără taxă, echivalentul a 3,15 candidați pe un loc. Din numărul total de locuri bugetate, 17 sunt pentru rromi și 15 pentru candidați din Republica Moldova.

Cea mai „vânată” facultate din ASE este cea de Cibernetică, statistică și informatică economică, unde la specializarea Informatică economică sunt 7,47 candidați pe un loc la fără taxă, urmată de specializarea Cibernetică economică, cu 6,56 candidați pe un loc la buget.

La Facultatea de Relații economice internaționale, specializarea Economie și afaceri internaționale, vor concura pe un loc un număr de 3,84 candidați.

O altă facultate căutată este cea de Business și Turism, la Administrarea Afacerilor în comerț, turism, servicii, merceologie și managementul calității, sunt 3,78 candidați pe un loc la buget. La Finanțe și Bănci sunt 3,39 candidați pe un loc fără taxă.

La polul opus se află facultatea de Management, secția în limba engleză, unde sunt doar 0,27 candidați pe un loc bugetat.

La ASE, la forma de învățământ cu frecvență redusă și la distanță, s-au înscris în sesiunea din iulie un număr de 219 candidați pe 650 de locuri.

SNSPA: 5 candidați pe loc la Management

Peste 2.500 de absolvenți s-au înscris la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), cea mai mare concurență fiind la Facultatea de Management- cu 5 candidați pe loc, urmată de Facultatea de Comunicare și Relații Publice- 3,5 candidați pe loc, Facultatea de Științe Politice și Facultatea de Administrație Publică- 3 candidați pe loc.
Potrivit reprezentanților Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), peste 2.500 de candidați s-au înscris la admiterea la studiile universitare de licență din acest an.

Admiterea la toate facultățile SNSPA se face, ca și anul trecut, pe baza unui examen scris.

„Majoritatea candidaților au trecut deja de emoțiile probelor scrise, aștepând acum rezultatele finale. Ultimul examen, cel organizat de Facultatea de Administrație Publică, se va desfășura pe 22 iulie 2014. În perioada următoare, după afișarea rezultatelor la examenul de admitere, pentru a ocupa locul obținut la concurs, candidații declarați admiși trebuie să se înmatriculeze”, au arătat reprezentanții SNSPA.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a scos la concurs în acest an 800 de locuri fără taxă și 280 de locuri cu taxă.

La Facultatea de Administrație Publică sunt 175 de locuri fără taxă și 25 cu taxă, iar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice – 250 de locuri subvenționate și 180 cu taxă.

La Facultatea de Management sunt 75 de locuri fără taxă și 25 cu taxă, iar la Facultatea de Științe Politice au fost scoase la concurs 300 de locuri fără taxă și 50 cu taxă.

Patru candidați pe loc la Facultatea de Medicină „Carol Davila”, din București

Peste 3.800 de absolvenți, printre care și 24 de olimpici, s-au înscris pentru a susține examenul de admitere la cele patru facultăți de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) București, cea mai mare concurență – 5,4 – fiind la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

UMF „Carol Davila” din București a scos anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăți, 930 de locuri finanțate de la buget și 520 de locuri disponibile la taxă.

La finalul sesiunii de înscriere au fost validați 3.802 candidați pentru toate cele patru facultăți din cadrul universității. Astfel, concurența este strânsă având în vedere că la UMF, la nivel tuturor celor 4 facultăți, sunt 4 candidați pe loc de la buget.

Potrivit UMF, La Facultatea de MedicinÇŽ, unde sunt 510 locuri la buget și 250 locuri cu taxă, s-au È‹nscris 2.334 de candidați, printre care și 24 de olimpici. Astfel, la această facultate sunt înscriși 4.5 candidați pe un loc.
La Facultatea de MedicinÇŽ DentarÇŽ s-au înscris 515 candidați, pentru a ocupa cele 131 de locuri la buget și 125 cu taxă. Astfel, la această facultate sunt înscriși 3,9 pe un loc.

De asemenea, la Facultatea de Farmacie, care a scos la concurs 141 de locuri la buget și 100 cu taxă, și-au depus dosarele 435 de tineri. Și la această facultate s-au înscriși trei candidați pe loc.
La Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) s-au înscriși au optat 518 candidați, care vor concura pentru 95 de locuri la buget și 45 cu taxă. Astfel, la această facultate sunt 5,4 concurenți pe loc.

Numărul candidaților înscriși la UMF București a scăzut comparativ cu cel înscriși anul trecut. Astfel, în 2013 la Universitatea de Medicină și Farmacie București s-au înscris peste 4.500 de candidați.

UMF Târgu Mureș: 5,2 candidați pe loc

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș cea mai mare concurență este la specializarea Medicină în limba română, unde sunt 5,2 candidați pe un loc fără taxă. Aceasta este și cea mai mare concurență din țară la o facultate de medicină.

„La Medicină, avem la limba română o concurență de 5,2 pe un loc bugetat, fiind înscriși 702 candidați pe 135 de locuri. Din informațiile care rezultă de pe site-urile celorlalte universități de profil, avem cea mai mare concurență din toată țara. La Medicină în limba maghiară, concurența este de 2,25 pe un loc, adică avem 304 candidați, tot pe 135 de locuri”, a spus pentru corespondentul Mediafax rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei.

În total, un număr de 1.782 de candidați s-au înscris la cele trei facultăți ale Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș sunt în acest an 480 de locuri fără taxă și 570 în regim cu taxă, iar la finalul sesiunii de înscriere au fost validați 1.782 de candidați la cele trei facultăți ale universității.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș oferă în acest an 480 de locuri bugetate, plus 570 în regim cu taxă, iar la finalul sesiunii de înscriere au fost validați 1.782 de candidați la cele trei facultăți ale universității, transmite corespondentul Mediafax.

UMF Timișoara, cea mai mare concurență, 3,26 candidați pe un loc, este la Tehnică Dentară

O concurență ceva mai mică decât la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș se înregistrează la UMF Timișoara. Astfel, la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara cea mai mare concurență, de 3,26 candidați pe un loc, este la Tehnică dentară.

La Facultatea de Medicină, la specializarea Medicină generală sunt 2,19 candidați pe un loc. În total, aici sunt 421 de locuri, dintre care 301 bugetate și 120 cu taxă, și s-au înscris 924 de candidați.

La specializarea Asistență medicină generală sunt 193 de candidați pe 98 de locuri, dintre care 50 bugetate și 48 cu taxă, la specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie și Recuperare s-au înscris 127 de candidați pe 80 de locuri, dintre care 50 bugetate, adică 2,54 candidați pe un loc fără taxă.

La Facultatea de Medicină Dentară, la specializarea Medicină Dentară s-au înscris 192 de candidați pe 101 locuri, dintre care 41 bugetate și 60 cu taxă, în timp ce 173 de candidați s-au înscris la specializarea Tehnică Dentară, pe cele 53 de locuri disponibile, atfel că este o concurență de 3,26 pe loc, cea mai mare din cadrul UMF. Dintre cele 53 de locuri disponibile, 25 sunt bugetate, iar 28 sunt cu taxă.

La specializarea Asistență de profilaxie stomatologică sunt 21 de candidați pe 21 de locuri, toate bugetate.

Peste 1.700 de candidați s-au înscris anul acesta pentru a susține examenul de admitere la cele trei facultăți ale UMF din Timișoara, potrivit Mediafax.

Facultatea scoate la concurs 989 de locuri, dintre care 580 sunt cu taxă.

Patru pe un loc, la Tehnică Dentară la UMF Cluj

Peste 2.100 de candidați s-au înscris la Universitatea de Medicină și Farmacie UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe cele 864 de locuri scoase la admitere, cea mai mare concurență, de patru pe un loc, fiind înregistrată la specializarea Tehnică Dentară de la Facultatea de Medicină Dentară.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul UMF Cluj-Napoca, la concursul de admitere s-au înscris 2.111 candidați, cei mai mulți, 927, fiind la Facultatea de Medicină, specializarea Medicină, unde au fost scoase la concurs 311 locuri, 291 de locuri la buget și 20 la taxă, transmite corespondentul Mediafax.

La specializarea Asistență Medicală Generală s-au înscris 192 de candidați pe 97 de locuri, 40 la buget și 57 cu taxă, la Radiologie – Imagistică s-au înregistrat 95 de candidați pe 30 de locuri, 15 la buget și 15 la taxă, iar la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, s-au înscris 144 de candidați pe 75 de locuri, 30 la buget și 45 la taxă.

Cea mai mare concurență la UMF, de patru pe un loc, a fost înregistrată la Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară, unde s-au înscris 211 candidați pe 50 de locuri, din care 30 la buget și 20 la taxă.
La specializarea Medicină Dentară s-au înscris 259 de candidați pe 86 de locuri, 81 la buget și cinci la taxă.

De asemenea, la cea de-a treia facultate a UMF Cluj-Napoca, cea de Farmacie, s-au înscris 237 de candidați la specializarea Farmacie, pe 165 de locuri, din care 94 la buget și 71 la taxă, iar la Nutriție și Dietetică, s-au înregistrat 46 de candidați pe cele 50 de locuri, 20 la buget și 30 la taxă.

Pentru anul universitar 2014-2015, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” pune la dispoziția celor interesați un total de 864 de locuri, dintre care 601 locuri la buget, numărul de specializări fiind același ca și anul trecut.

Concursul de admitere pe baza unui test grilă se va desfășura în 23 iulie.
În ceea ce privește liniile engleză și franceză, care se adresează studenților străini, admiterea are loc pe bază de dosar și se va încheia în 23 iulie.

UMF Cluj-Napoca scoate la concurs la Facultatea de Medicină 200 de locuri pentru limba engleză și 120 pentru limba franceză, la Facultatea de Medicină Dentară câte 50 de locuri pentru ambele linii în limbi străine, iar la Facultatea de Farmacie, 40 de locuri la engleză și 80 de locuri la franceză.

3,5 candidați pe un loc la UMF IAși

Peste 1.900 de absolvenți, între care și 29 de olimpici, s-au înscris pentru a susține examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași, cea mai mare concurență – 3,5 candidați pe un loc – fiind la Facultatea de Medicină, transmite corespondentul Mediafax.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași a scos la concurs în acest an, la cele patru facultăți, 701 locuri finanțate de la buget, dar și 590 de locuri cu taxă.

În total, la cele patru facultăți, s-au înscris 1.911 candidați, cei mai mulți fiind la Facultatea de Medicină, respectiv 1.041. La această facultate, concurența este de 3,5 candidați pe un loc.

La Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 374 de candidați pe 128 de locuri bugetate, la Farmacie 263 de candidați pe 99 de locuri, iar la Bioinginerie sunt 233 de candidați pe 113 locuri.

Rectorul UMF Iași, Vasile Astărăstoae, a declarat pentru Mediafax că este foarte mulțumit de ritmul în care au decurs înscrierile, numărul de candidați la această universitate fiind mai mare ca anul trecut.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” , 6 candidați pe un loc

Șase candidați se bat pe un loc la Academia de Poliție „ Alexandru Ioan Cuza” din București.

În două zile s-au înscris peste 3.200 de candidați pe 603 locuri, adică circa 5,3 candidați pe un loc. La Academia de Poliție sunt 1.597 de locuri la Poliție cursuri de zi și 291 de locuri la fără cursuri frecvență.

„Ieri (duminică n.n.) am avut un vârf de depunere de dosare. Până la orele 16.00 fuseseră depuse 2.447 de dosare de înscriere”, a declarat pentru gândul comisar șef prof. univ. Dr. Radu Nicolae, purtător de cuvânt la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

În perioada 23-29 candidații vor susține prope sportive și de verificare a aptitudinilor fizice, între care proba de viteză, aruncarea cu mingea medicinală și proba de 1.000 de metri rezistență.

„Din experiența anilor trecuți, în general, de proba de rezistență nu trec 50% dintre fete și 25% dintre băieți. Anul trecut, după probele de verificare a aptitudinilor fizice, din șase candidați pe un loc au rămas 3 candidați pe un loc. Fetele sunt mai puțin pregătite la acest capitol, în general”, a adăugat prof univ dr Radu Nicolae.

După proba eliminatorie de sport, candidații vor susține o probă scrisă, pe parcursul a patru ore.
„Pe 31 iulie, între orele 9 și 13, candidații vpor susține proba scrisă. Vor fi 30 d eîntrebări la istorie, 30 de întrebări la limba română și 30 de întrebări la limba engleză”, a declarat purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliție.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3-4 august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers