Adomniței: Eu nu fac parte din nicio comisie de licitație, nu știu ce firme câștigă la CJ Iași

Adomniței: Eu nu fac parte din nicio comisie de licitație, nu știu ce firme câștigă la CJ Iași
Publicat: 15/04/2015, 23:59

Cristian Adomniței, aflat la Bruxelles pentru a participa la ședința Comitetului Regiunilor, a declarat, miercuri seară, într-o intervenție la un post de televiziune din Iași, că a fost luat prin surprindere de ancheta DNA Iași la Consiliul Județean, dar că nu are nimic de ascuns și că nici nu uneltește împotriva cuiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, el a precizat că „lucrurile pasagere nu îl doboară” și că este primul interesat ca adevărul să iasă la lumină.

„Nu se poate ca această pată să rămână pe imaginea CJ și a mea”, a spus Adomniței.

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a afirmat că luna trecută a aflat despre unele probleme în privința acordării de către CJ a unui contract pentru servicii de promovare a județului, în valoare de 340.000 de lei, către firma Laser Co SRL din Iași și că a ordonat demararea unui audit intern.

„În luna martie, mi-a fost adus la cunoștință despre o situație posibilă, dar nu există încă un raport de audit. Am prelungit perioada în care să se facă acest raport și sunt primul interesat să se afle adevărul”, a spus Adomniței.

El a precizat că firma Laser Co SRL a realizat diverse materiale de promovare a județului Iași și că o parte dintre produse au fost folosite în anul 2013 într-o vizită a unei delegații a Consiliului Județean Iași în China.

„Eu nu fac parte din nicio comisie de licitație, nu știu ce firme câștigă la CJ și pentru ce proiecte, doar la final observ dacă s-au îndeplinit sau nu sarcinile văzând produsele sau serviciile”, a spus Adomniței.

Întrebat cum comentează faptul că acționari ai firmei Laser Co SRL sunt Letiția și Gabriel Popa, finii primarului Gheorghe Nichita (PSD), și dacă a existat o înțelegere în 2013 în cadrul USL Iași în momentul atribuirii contractului, Cristian Adomniței a răspuns: „Nu am făcut nicio înțelegere ocultă pe spatele județului. Când votezi Adomniței sau PNL nu votezi o înțelegere cu PSD, cu Nichita sau cu alții. Nu sunt la cheremul nimănui din acest punct de vedere”.

Șeful CJ Iași a mai precizat că nu-l interesează speculațiile, ci doar ca ancheta DNA să meargă până la capăt, pentru a se descoperi adevărul.

„Nu se poate ca după o descindere atât de mare a DNA lucrurile să rămână necunoscute. Dimineață mă îmbarcam în avion către Bruxelles și am întrebat dacă să renunț la plecare și să mă întorc în Iași. N-a fost nevoie de prezența mea, am observat la final că s-au luat documente, iar ancheta își urmează cursul. Problema se va lămuri, în câteva săptămâni sau luni, dar PSD nu are motive să se bucure. Să nu uite că a tăiat autostrada Iași – Târgu Mureș din masterplanul de transport, iar asta va avea repercusiuni pe zeci de ani”, a declarat președintele CJ Iași.

Adomniței a spus că nu se simte vânat de instituțiile judiciare, dar că PSD își dorește ca el să dispară din Iași.

„Cei din PSD vor ca eu să dispar din Iași, ca ei să poată să sugrume orașul în continuare. PSD e numai bun la vorbit și la păcălit lumea. Nu voi lăsa lucrurile așa, nu vreau eu să le las. Eu nu sunt responsabil în nici un fel, va trebui să lămurim cine se face responsabil”, a afirmat președintele CJ Iași, Cristian Adomniței.

Anterior, președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, precizase pe pagina sa de Facebook, referindu-se la perchezițiile DNA de la sediul CJ, în care este vizat și el, că toată munca sa din ultimii trei ani „este umbrită de acest eveniment” și că își dorește ca ancheta procurorilor să se deruleze cât mai repede.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 21 de percheziții, dintre care 19 la Consiliul Județean Iași, în birourile unor directori ai Direcției Economice, Serviciului Financiar Contabil și Direcției Achiziții, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție și fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt în atenția anchetatorilor DNA Iași președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, vicepreședintele Alin Aivănoaei, fostul vicepreședinte Victor Chirilă și directorul executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori vizează acordarea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, societății Laser Co SRL Iași.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a județului Iași, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere și avea durata maximă de execuție de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul-verbal de recepție ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ și cantitativ, deși în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoștință lui Cristian Adomniței.

Președintele CJ Iași ar fi fost însă nemulțumit de constatările auditului intern și ar fi amenințat că „va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoștința publicului și în presă”, au arătat sursele citate.

Perchezițiile de la sediul Consiliului Județean Iași s-au încheiat după aproximativ opt ore, procurorii DNA ridicând mai multe documente.

Avocatul Sandra Grădinaru, apărătorul unora dintre funcționarii de la Serviciul de achiziții vizați de ancheta DNA, a precizat că procurorii nu au formulat nicio acuzație și că nimeni nu a fost chemat la audieri.

Acționarii firmei Laser Co SRL sunt Elena și Gabriel Popa, finii primarului Iașiului, Gheorghe Nichita (PSD).

Reprezentanții Consiliului Județean Iași anunțau că șeful CJ, Cristian Adomniței, a plecat, miercuri dimineață, la Bruxelles, pentru a participa la ședința Comitetului Regiunilor.

Cristian Adomniței, în vârstă de 40 de ani, este președinte al Consiliului Județean Iași din noiembrie 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ