Adrian Năstase, prima postare pe blog din închisoare: „După o lună și jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă”

Adrian Năstase, prima postare pe blog din închisoare: După o lună și jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă
Publicat: 18/12/2012, 19:35
Actualizat: 03/05/2015, 17:10

Fostul premier Adrian Năstase, încarcerat la penitenciarul Jilava, a scris astăzi o nouă postare pe blogul personal după mai bine de 45 de zile de la sentința Curții Supreme prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare și după tentativa de suicid din data de 20 iunie. „După o lună și jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă. Privesc în jur la viața politică, la disensiunile și haosul care se instalează tot mai mult și mă întreb cui i-a folosit condamnarea mea „emblematică”?!”, a comentat fostul premier în postarea de pe blogul său.

Adrian Năstase a fost condamnat de Curtea Supremă pe 20 iunie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calității.

Năstase spune că după 20 iunie în viața sa a început un nou capitol. „Pentru mine, demnitatea este, în continuare, demnitate. La fel onoarea și prietenia. Iar lașitatea și oportunismul le voi defini, pe mai departe, cu aceste cuvinte.”, mai spune Adrian Năstase.

Iată și postarea integrală a lui Adrian Năstase:

„Dragii mei prieteni,

În 20 iunie, printr-o voință superioară voinței mele, am început un nou capitol de viață. Nu știu dacă Nietzsche avea dreptate când afirma „ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic”. Știu însă că am adăugat multe gânduri la ceea ce credeam despre viață, despre familie, despre prieteni, despre politică.

După o lună și jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă. Privesc în jur la viața politică, la disensiunile și haosul care se instalează tot mai mult și mă întreb cui i-a folosit condamnarea mea „emblematică”?!

Vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul vostru, din aceste zile, pentru mine și pentru familia mea. Sprijin care a contat enorm.

M-am hotărât să reîncep să scriu editoriale pentru Jurnalul Național. M-am hotărât, de asemenea, să vă trimit, periodic, unele gânduri sau comentarii, prin Andrei, Mihnea și Manuela.

Vă doresc să fiți sănătoși și să vă bucurați de viață și vă asigur, în continuare, că nu voi accepta niciodată „Noul limbaj” – cel de care vorbea Orwell – „Războiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranța este Putere. Ceea ce a fost bun este acum rău; ceea ce a fost rău este acum bun”.

Pentru mine, demnitatea este, în continuare, demnitate. La fel onoarea și prietenia. Iar lașitatea și oportunismul le voi defini, pe mai departe, cu aceste cuvinte”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase