AEP a găsit 118.000 de voturi multiple la referendum, dar Monica Macovei rămâne cu gândul la cele 1,5 milioane despre care vorbea în PE: „Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu”

AEP a găsit 118.000 de voturi multiple la referendum, dar Monica Macovei rămâne cu gândul la cele 1,5 milioane despre care vorbea în PE: Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu
Publicat: 26/09/2012, 21:48
Actualizat: 03/05/2015, 17:37

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat pentru gândul, cu referire la analiza Autorității Electorale Permanente, care a descoperit peste 118.000 de voturi multiple, că fraudele electorale nu se reduc doar la votul multiplu. Macovei, care a afirmat în Parlamentul European că „sunt alegații de 1,5 milioane de voturi fraudate”, a precizat că DNA și Parchetul General au transmis public că a descoperit și alte modalități de fraudare a refrendumului. „Pentru opinia publica din România este important ca procurorii care lucrează la aceste dosare să nu mai fie atacați politic și să fie lăsați să finalizeze anchetele”, a precizat Monica Macovei.

AEP a prezentat miercuri, 26 septembrie, un raport în care susține că au fost depistate peste 118.000 de voturi multiple. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a fost unul din politicienii români care a vorbit despre amploarea fraudelor comise la referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu. La solicitarea gândul, Monica Macovei a precizat care este explicația dintre cifra prezentată de AEP și informațiile vehiculate atât de presă, dar și de către membri PDL precum Adriean Videanu, informații care vorbeau de o fraudă de peste 1,5 milioane de voturi. În acest context, Macovei a declarat că AEP a constatat doar voturile multiple care reprezintă o singură metodă de viciere a votului. Citește mai jos precizările făcute de Macovei pentru gândul:

„Metodele de fraudare nu se reduc doar la votul multiplu. În comunicatele DNA și ale Parchetului General, care se ocupă de investigarea posibilelor fraude în timpul referendumului, sunt enumerate mai multe modalități de fraudare a votului, pe lângă votul multiplu: falsificarea de semnături ale alegătorilor, introducerea în urne a unor buletine de vot suplimentare, folosirea ilegală a urnelor mobile, falsificarea CNP-ului, votul persoanelor decedate, al persoanelor care nu erau în țară în ziua referendumului sau votul minorilor.

Să ne amintim, de asemenea, de declarațiile publice ale procurorului-șef al DNA, care spunea că, în zeci de secții de votare, s-au descoperit indicii sau probe că votul a fost fraudat în proporție de 5%-10%-15%. Așadar, cel mai important pentru opinia publică din România este ca procurorii care lucrează la aceste dosare să nu mai fie atacați politic și să fie lăsați să finalizeze anchetele”, a declarat Macovei pentru gândul.

Pe 12 septembrie, Macovei a afirmat în plenul Parlamentul European că, din informațiile prezentate de presă, dar și din declarațiile asumate de procurorul-șef al DNA, ar reieși că au fost fraudate 1,5 milioane de voturi și că, în unele secții, procentul de fraudare ajunge și la 15%.

„Procurorii cercetează fraude la referendum, sunt în lucru peste 500 de dosare. În unul din dosare sunt alegații de 1,5 milioane de voturi fraudate, iar procurorul general a declarat că sunt indicii de fraudă între 5%, 10% și 15% (…) Trebuie menținute aceste dosare și apărați procurorii pentru că se încearcă îndepărtarea lor. Fraudarea unui vot este forma de corupție cea mai urâtă pentru că este împotriva poporului”, a declarat Macovei în plenul PE, afirmații care i-au adus ulterior multe critici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?