Afacerea lui „Bruce Lee” de la Gara de Nord. Oamenii lui vindeau cu 90 de lei doza de droguri: „Tu ce vrei mă, ceva bun?”

Afacerea lui „Bruce Lee de la Gara de Nord. Oamenii lui vindeau cu 90 de lei doza de droguri: Tu ce vrei mă, ceva bun?
Publicat: 08/08/2015, 14:36
Actualizat: 08/08/2015, 18:19

Pentru a-i prinde pe membrii grupării au fost folosiți colaboratori și investigatori sub acoperire, care erau autorizați și să achiziționeze de la persoanele suspectate 500 grame heroină, 500 grame etnobotanice și 500 comprimate metadonă.

Astfel, anchetatorii au reușit să cumpere în special metadonă și etnobotanice, atât în anul 2014 cât și anul acesta, de la Florin Hora, zis Brucee Lee, sau de la apropiații acestuia. Polițiștii sub acoperire sau colaboratorii acestora le-au dat membrilor grupării 30 de lei pentru un comprimat de metadonă, iar pentru două comprimate au plătit între 50 și 65 de lei. Membrii rețelei vindeau plicul de etnobotanice cu până la 90 de lei.

„Inculpatul Hora Florin, după ce îl întreabă pe investigator ce vrea („tu ce vrei mă, ceva bun?”), îi solicită coinculpatului Sima Mihai Adrian să îi dea investigatorului droguri („descurcă-l pe băiatul ăsta!”)”, potrivit unei discuții din 21 august 2014, între un polițist sub acoperire și Florin Hora.

Conform ordonanței prin care s-a dispus reținerea lui Hora și a altor cinci persoane, investigatorii sub acoperire au cumpărat prin intermediari două doze de heroină cu câte 50 de lei de la o persoană cunoscută sub apelativul „Conte”.

„Din probatoriul administrat a rezultat că numitul Hora Florin a inițiat și organizat un grup infracțional recrutând persoane fără adăpost cărora le permite să locuiască într-o construcție ridicată fără autorizații la adresa din municipul București și care vând droguri în beneficiul său. Astfel, aceștia primesc drogurile de la Hora Florin, caută și găsesc cumpărători, iar după realizarea vânzărilor predau banii celui mai sus menționat”, au precizat procurorii în ordonanța de reținere a lui Hora.

Conform sursei citate, rețeaua coordonată de Florin Hora ar fi depozitat în construcția ridicată fără autorizație importante cantități de droguri, iar acesta le-a permis mai multor persoane să consume stupefiante în acea locație.

Anchetatorii susțin că Florin Hora ar fi preluat afacerea cu droguri de la o altă persoană. Polițiștii de la Crimă Organizată s-au sesizat, pe 11 iunie 2014, că un bărbat cunoscut sub apelativul „Cacai” și mai multe persoane din anturajul său consumă heroină în zona Gării de Nord și vând acest drog cu sume cuprinse între 60-70 lei doza și 800 lei un gram.

„Ca urmare a realizării unor investigații și verificări, s-a stabilit faptul că,ulterior sesizării în prezenta cauză, o altă persoană de sex bărbătesc, cunoscută sub apelativul „Bruce Lee” ar fi preluat activitatea de distribuție a heroinei în municipiul București”, susțin anchetatorii.

Florin Hora și alți cinci apropiați ai acestuia au fost arestați, pe 22 iulie, de Tribunalul București, dar au contestat decizia. Curtea de Apel București a respins contestația inculpaților pe 28 iulie, hotărârea fiind definitivă.

În fața judecătorilor Florin Hora a declarat că nu vinde și nu cumpără droguri, ci consumă doar „aurolac”.

Pe 21 iulie, polițiștii antidrog și procurorii DIICOT au făcut percheziții în canalizarea care face legătura între Gara de Nord și cartierul studențesc Grozăvești, precum și la cinci adrese, între care și o vilă care aparține lui Florin Hora.

Potrivit anchetatorilor, la percheziții s-au găsit zece săbii, 3.000 lei, 30 de tablouri posibil furate, zece grame de heroină, un laptop, două unități de PC, 11 televizore, două DVD-uri, două flexuri, două bormașini și două fierăstraie electrice.

Florin Hora este suspectat că a înființat o grupare de trafic de heroină, metadonă și ecstasy, formată exclusiv din persoane fără adăpost, care stau în canalele din zona Gării de Nord.

„Rețeaua de traficanți, formată din 23 de persoane, avea un stil de viață parazitar și acționa preponderent în zona Gării de Nord și a cartierului Grozăvești, fiind condusă de un bărbat, de 41 ani, bănuit că a obținut folose materiale însemnate din activitatea ilicită”, arăta Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Hora ar fi stâns o avere considerabilă, care i-ar fi permis chiar să-și construiasă o vilă, acesta preferând însă să stea în continuare în canal, pentru a-și putea coordona oamenii.

În urma perchezițiilor, polițiștii au stabilit că și unii dintre membrii grupării conduse de Florin Hora au o situație financiară bună, cu toate că locuiesc în canalizarea de la Gara de Nord. Aceștia și-au amenajat în canal adevărate locuințe de lux, cu canapele din piele și televizoare de ultimă generație.

Într-o baracă amenajată de oamenii străzii, polițiștii au descoperit și o piscină improvizată, iar în canal s-a găsit un seif despre care se bănuiește că era folosit pentru păstrarea bunurilor de valoare furate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului