Albulescu despre Șerban Ionescu: E trist. Dispariția lui ne obligă să-i respectăm dorul de teatru

Albulescu despre Șerban Ionescu: E trist. Dispariția lui ne obligă să-i respectăm dorul de teatru
Publicat: 24/11/2012, 12:16
Actualizat: 29/03/2019, 17:09

Actorul Mircea Albulescu a declarat, sâmbătă, că Șerban Ionescu va continua să existe în amintirea colegilor săi, pe care dispariția lui îi obligă să-i respecte dorul de teatru și de actorie.

„De acum începe partea eternă a lui Șerban. Va continua să existe în amintirea noastră, în dorul nostru de teatru, în dorul nostru de bine”, a spus Mircea Albulescu, la Teatrul Național, unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului.

El a adăugat că a fost foarte apropiat de Șerban Ionescu. Mircea Albulescu și-a amintit că l-a cunoscut prima dată când Amza Pellea, care îi era profesor lui Șerban Ionescu, l-a chemat pentru a prelua clasa în care acesta se afla.

„E trist, e păcat. Dispariția lui ne obligă să-i respectăm dorul de teatru, de actorie”, a mai spus Albulescu, adăugând că el și colegii săi vor face tot ce se poate ca publicul să nu-l uite pe Șerban Ionescu..

Șerban Ionescu a murit miercuri seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, la vârsta de 62 de ani. Sicriul său a fost depus mai întâi la Biserica Batiștei, iar vineri a fost transferat la Sala Media a Teatrului Național.

Zeci de persoane, admiratori, dar și colegi de breaslă, au venit vineri la Biserica Batiștei pentru a-și lua rămas bun de la actor. Pe lângă admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batiștei, s-au numărat și colegi de breaslă ai lui Șerban Ionescu, precum Vladimir Găitan, Eugen Cristea, Carmen Tănase, Elvira Deatcu și Marin Moraru. Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni și apropiați ai actorului, printre acestea numărându-se și una de la Teatrul Mic din Capitală și una de la președintele Traian Băsescu.

Șerban Ionescu va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu, în cadrul unei ceremonii care va începe la ora 14.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase