Alertă în Thassos! Pădurile s-au reaprins şi au fost cuprinse de flăcări uriaşe

Alertă în Thassos! Pădurile s-au reaprins şi au fost cuprinse de flăcări uriaşe
Sursa foto - Facebook
Publicat: 13/08/2022, 11:59
Actualizat: 13/08/2022, 13:52

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit, seara trecută, pe Insula Thassos din Grecia. Pădurile s-au reaprins în zona staţiunii Skala Potamia, la scurt timp după ce un alt incendiu a fost lichidat.

Zeci de pompieri şi voluntari au fost prezenți, seara trecută, pentru a face față focului care au cuprins pădurile.  Salvatorii au intervenit cu avioane, dar şi elicoptere cu apă, reușind, în cele din urmă, să stingă incendiul în totalitate.

Focul a izbucnit seara trecută, în jurul ore 23:40, care a acoperit din nou zona forestieră de deasupra localităţii Potamia.

Sursa foto – Facebook

Pentru stingerea focului au intervenit elicoptere și avioane

„Focul a fost controlat în timpul nopţii pe parte terestră de foarte mulţi voluntari şi de câţiva pompieri. În această dimineaţă, la 06:25, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două zile, au început să intervină şi pe parte aeriană, atât elicoptere, cât şi avioane.”, a precizat Dan Drăgan, reprezentantul comunităţii Forum Thasso

„Nu sunt afectate localităţile, focul nu se apropie de localităţi, ci se întinde doar pe zona forestieră, în pădure. Facem apel la calm, atât la turiştii care sunt pe insulă, să nu se deplaseze dintr-o localitate în alta, astfel încât autorităţile să poată să intervină în mai multe direcţii şi să nu îngreuneze cicrculaţia, dar şi la turiştii care sunt acasă, să nu se sperie. Turiştii care urmează să vină aici în concediu pot veni liniştiţi, pentru că în afară de fum, nu e niciun pericol în Thassos”, a mai spus Dan Drăgan.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase