Alertă privind atac cu antrax în Bruxelles, în zona în care se află Consulatul României. Mesajul MAE

Alertă privind atac cu antrax în Bruxelles, în zona în care se află Consulatul României. Mesajul MAE
Publicat: 09/02/2018, 22:09
Actualizat: 25/03/2019, 20:30

UPDATE 2:Alerta de securitate de pe Bulevardul Régent din Bruxelles s-a încheiat la ora 19.00 (20.00, ora României).

Pudra din plic nu era antrax, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenție.

Autoritățile belgiene au refuzat să dezvăluie cui îi era adresat plicul suspect.

UPDATE: „În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanții unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același imobil cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliției prezența unui plic care conținea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauție, autoritățile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secției Consulare. Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații. În prezent, activitatea Secției Consulare se desfășoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea și siguranța cetățenilor români și a personalului diplomatic român”, se arată într-un comunicat MAE transmis agenției MEDIAFAX.

Alerta a fost declanșată după primirea unui plic care conținea un praf suspect la adresa Bulevardul Régent, numerele 47-48. La această adresă sunt două firme private și sediul Consulatului României, relatează site-urile de știri DHnet.be și Sudinfo.be.

„Am primit un apel la ora 14.37 în care se anunța primirea unui pachet suspect la o adresă de pe Bulevardul Régent”, a confirmat Olivier Slosse, purtătorul de cuvânt al Poliției din zona Ixelles (Bruxelles).

„Două persoane au intrat în contact cu plicul. Deocamdată, nu prezintă niciun simptom”, a declarat Pierre Meys, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Bruxelles.

„Serviciile pentru decontaminare au fost mobilizate. Substanța a fost izolată și va fi analizată”, a precizat Pierre Meys.

Conform altor surse, patru persoane au fost plasate în carantină din cauza incidentului.

Autoritățile belgiene încearcă să afle cine a trimis plicul suspect.