Alexandra Toader a fost numită președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Redactor:
Politic
Alexandra Toader a fost numită președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului
Alexandra Toader a fost numită, joi, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial.

Toader a fost, până la semnarea acestei decizii, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Anunțul vine după ce Radu Preda a fost eliberat din funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată marți în Monitorul Oficial.

Tot joi, a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Răzvan-Codruț Pop.

De asemenea, Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, a fost numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, conform deciziei premierului publicată în Monitorul Oficial.

 

Inchide