• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Ambasada României verifică dacă doi români au fost reținuți la Londra. Anunțul făcut de MAE

Ambasada României verifică dacă doi români au fost reținuți la Londra. Anunțul făcut de MAE
Ambasada verifică dacă doi români au fost reținuți la Londra. Anunțul făcut de MAE

„Am rugat atașatul de Interne să se intereseze cu privire la acest caz. Până în acest moment, avem doar informația că 12 persoane au fost reținute”, a afirmat duminică seară, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Ambasadorul României a făcut aceste declarații după ce presa britanică a relatat că doi români ar fi fost reținuți în ancheta privind atentatul.

Poliția britanică a efectuat, în cadrul anchetei privind atacurile teroriste, percheziții în apartamentul în care locuiau doi cetățeni români și un somalez, afirmă un martor citat de publicația The Guardian, în timp ce cotidianul The Telegraph susține că românii au fost reținuți.

Potrivit unui martor citat de cotidianul The Guardian, autoritățile britanice au percheziționat un apartament situat în zona Barking, în cartierul East Ham din Londra. Conform cotidianului The Guardian, nu se știe dacă românii sunt considerați suspecți sau dacă au fost reținuți. Este foarte probabil ca somalezul să fie suspectul vizat de anchetă.

În schimb, Mathu Sivahran, un martor citat de cotidianul The Telegraph, a declarat că doi cetățeni români au fost reținuți. Informația nu poate fi confirmată din alte surse. Poliția britanică a anunțat reținerea a 12 indivizi în investigația privind atentatul, însă naționalitățile suspecților nu au fost dezvăluite.

„Agenți ai Direcției antiteroriste a Poliției metropolitane au descins duminică în cartierul Barking, în estul Londrei, reținând 12 persoane în ancheta privind incidentele produse aseară în zonele London Bridge și Borough Market. Perchezițiile în cartierul Barking continuă”, a comunicat Scotland Yard.

Șapte persoane au fost ucise și 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuși autori împușcați mortal de agenții serviciilor de securitate. Unii dintre răniți sunt în stare critică.

Inchide