Ambasadorul SUA, cel mai clar avertisment de până acum pe Legile justiției: Slăbirea luptei anticorupție expune România pericolului rusesc, are impact asupra securității naționale

Redactor:
Cristina Andrei
Ambasadorul SUA, cel mai clar avertisment de până acum pe Legile justiției: Slăbirea luptei anticorupție expune România pericolului rusesc, are impact asupra securității naționale
Detalii pe Gândul.

„Noi credem că slăbirea legislației care vă permite să aveți un sistem judiciar independent și să lansați o luptă puternică împotriva corupției subminează și rezistența națională și poate expune România la amenințări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Corupția este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundația unui stat rezistent”, a avertizat ambasadorul SUA, Hans Klemm, într-o declarație susținută la Târgu Mureș. 

Klemm a mai spus și că România a devenit un exemplu în materie de combatere a corupției și că sunt și alte state care vin să ia exemplu de la țara noastră, subliniind, din nou, că slăbirea acestor eforturi ar putea avea consecințe asupra securității naționale. 

„În plus, România devine recunoscută în regiune pentru eforturile sale de a lupta împotriva corupției, de respectare strictă a statului de drept și de asigurare a unui sistem judiciar independent. Țări precum Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și altele, vin la București pentru a afla despre măsurile luate de România în lupta împotriva corupției și de consolidare a statului de drept. În consecință, este foarte îngrijorător, avem îngrijorări profunde atunci când vedem eforturi, acum în Parlament, de a submina tot ceea ce a realizat România în ultimii 15-20 de ani în construirea acestor instituții. Și da, așa cum am încercat să explic în discursul pe care l-am susținut ieri la Universitatea „Babeș-Bolyai”, noi credem cu tărie că respectarea statului de drept, existența unui sistem judiciar independent, lupta împotriva corupției au impact asupra securității naționale, contribuie la rezistența statului, a guvernării”, a mai spus acesta. 

Inchide