Anchetatorii verifică dacă fondatorul Anonymous a murit din cauza drogurilor. Ce se întâmpla la petrecerile organizate de Valentin Gherebe

Publicat: 03/02/2022, 18:20
Actualizat: 04/02/2022, 13:18

Mai multe persoane care obișnuiau să participe la petrecerile Anonymous, organizate de Valentin Gherebe, susțin că la aceste evenimente s-ar fi consumat droguri. Gherebe a fost găsit mort în casă, polițiștii așteaptă rezultatele analizelor toxicologice pentru a stabili cauza exactă a morții.

Valentin Gherebe a început să organizeze, cu mai bine de zece ani în urmă, o serie de petreceri pentru amatorii de muzică electronică, care aveau loc sub brandul  Anonymous. Aceste petreceri erau organizate de Gherebe în cluburi închiriate, unde accesul se făcea pe baza unei brățări.

La început, accesul la evenimentele Anonymous era limitat, în condițiile în care aceste evenimente nu erau promovate prin intermediul site-urilor de socializare. Ca urmare, persoanele interesate se anunțau unele pe altele, după care își achiziționau, pentru minimum 50 de lei, o brățară pe baza căreia li se permitea accesul în club.

În general, Gherebe alegea să-și organizeze evenimentele în locații situate pe Calea Floreasca, în Sectorul 1, iar participanții erau, în general, angajați ai unor corporații.

Persoane din rândul celor care obișnuiau să participe la aceste evenimente au povestit, pentru Gândul, că unii dintre petrecăreți ar fi droguri la ei, pe care nu ezitau să le consume.

Acolo, nu puteai să ajungi decât dacă știai pe cineva care obișnuia să meargă și care știa când și unde se organizează petrecerile Anonymous. Apoi, cumpărai o brățară de acces. Mulți erau consumatori de droguri, pe care și le aduceau de acasă. Nu am văzut să se vândă stupefiante în interior, dar am văzut oameni drogându-se fără să se ferească. În general, fumau iarbă, dar la baie se întâmpla să surprinzi persoane care trăgeau pe nas”, a explicat una dintre fostele cliente ale patrecerilor Anonymous.

Se asculta muzică tehno, electronică. Se fuma și iarbă destul de mult. Erau în Floreasca de obicei petrecerile. Veneau și mulți corporatiști. În general foarte tineri, dar și persoane de peste 35 de ani. Se consuma destul de mult alcool…au mai existat și conflicte, dar nu îmi amintesc de bătai sau ceva de genul acesta. Era, așa, o atmosferă halucinogenă”, a mai spus una dintre tinerele care participau la evenimentele respective.

Valentin Gherebe, fondatorul brandului Anonymous, a fost găsit mort, pe 31 ianuarie, în apartamentul său situat în Sectorul 1. Acesta murise de mai multe zile, iar legiștii care au analizat cadavrul nu au putut stabili cu precizie cauza morții. Ca umare, polițiștii care investighează moartea suspectă a bărbatului așteptă rezultatele toxicologice pentru a vedea dacă acesta a consumat substanțe care i-ar fi putut provoca decesul.

Valentin Gherebe deținea firma Funky Business Management, cea prin care organiza petreceri pentru iubitorii de muzică electronică și tehno.

Am fost primul promoter care a înființat conceptul de Pool Party de 24 de ore, îmi amintesc că au mixat atunci Mihai Popoviciu, Negru si Toygun, în fata a peste 2.000 de persoane și primul din România care a organizat un rooftop party, la 18 Lounge și cred ca asta m-a și diferențiat, căutând mereu locații noi, inedite. Am încercat prin evenimentele mele să aduc în plus locații de top, decor și concepte originale, cum ar fi «Black Anonymous»”, declara în 2018 Valentin Gherebe, într-un interviu pentru djsets.ro.

În urmă cu aproape doi ani, acesta scria un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la perioada de izolare și pandemie.

„Suntem într-o situatie fără precedent pe care o trăim cu toții și ar trebui să lăsam la o parte tot ce ne separă (câți bani ai, religia, gusturi muzicale etc ) și să fim mai buni unii cu altii, să ne ajutăm așa cum putem, să fim conștienți că nu e la mișto ce se întâmplă”, era mesajul lui Valentin Gherebe.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine