• Publicat:
Știri

Andrei Gerea: Klaus Iohannis ne-a arătat încă o dată că a rămas în campanie electorală

Andrei Gerea: Klaus Iohannis ne-a arătat încă o dată că a rămas în campanie electorală
Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a scris, miercuri, pe Facebook, referitor la discursul președintelui Klaus Iohannis din ședința Coaliției pentru Dezvoltarea României, că șeful statului "a rămas în campanie electorală" iar mesajul său ilustrează că "scopul scuză mijloacele".

„Astăzi (miercuri-n.r.) președintele Klaus Iohannis ne-a arătat încă o dată că a rămas în campania electorală. O dovadă în acest sens este discursul său de astăzi (miercuri – n.r.) din cadrul ședinței plenare a Coaliției pentru Dezvoltarea României, care ilustrează foarte bine dictonul că «scopul scuză mijloacele». Pentru a-și atinge scopul său politic, președintele nu ezită să își critice propria țară, spunând investitorilor cât de neprielnică este pentru investiții, cât de rea este țara sa, neținând cont de realități”, a scris Andrei Gerea, miercuri, pe Facebook.

Vicepreședintele ALDE consideră că la întâlniri precum ședința Coaliției pentru Dezvoltarea României șeful statului ar trebui să facă lobby țării sale, nu să susțină PNL.

„Eu consider că în astfel de întâlniri, un președinte care ține la țara sa ar trebui să abandoneze interesele electorale și să facă lobby țării sale. Președintele Iohannis, prin toate pozițiile sale, încearcă să dea o mână de ajutor PNL, în speranța că moțiunea de cenzură va trece, astfel încât să își numească din nou «Guvernul meu» pentru a-și crește șansele să câștige un nou mandat de președinte. Cu toată agitația sa, președintele știe că moțiunea de cenzură este sortită eșecului”, a mai menționat Gerea.

Totodată, deputatul transmite că ALDE a precizat că este necesară reluarea discuțiilor privind OUG 114.

„În fața mediului de afaceri, președintele a solicitat, la fel ca și PNL, abrogarea în totalitate a OUG 114. Țin să subliniez că, în urma consultărilor avute, inclusiv cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, ALDE a precizat că este necesară redeschiderea discuțiilor privind ordonanța 114 în vederea îmbunătățirii ei. Însă măsurile care s-au dovedit benefice – modificarea ROBOR, plafonarea prețului la energie pentru consumatorii vulnerabili nu trebuie abandonate. Ce ne spune președintele Iohannis cu această abordare? Că ar trebui ca prețurile la gaze și la energie să se majoreze fără limite, că majorarea salariului minim din construcții ar trebui anulată, că ratele la bănci ale românilor trebuie să crească în continuare. Această abordare este una care contravine intereselor românilor. Însă, președintele este în campanie electorală, iar toate declarațiile sale urmăresc doar un singur scop: acela de a obține un nou mandat, restul este irelevant”, a conchis vicepreședintele ALDE.

Reacția acestuia vine după ce Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul ședinței Coaliției pentru Dezvoltarea României, că mediul de afaceri a fost bulversat de măsurile hazardate ale guvernanților, precum „celebra OUG 114”, care, potrivit șefului statului, a arătat calitatea deplorabilă a Executivului. Șeful statului a subliniat că țara noastră are cea mai mare rată a inflației din UE.

Președintele României a arătat că românii simt efectele volatilității și ale incertitudinii în cursul de schimb și în creșterea prețurilor, având în vedere că România a ajuns la cea mai ridicată inflație din Uniunea Europeană.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Inchide