Angela Gheorghiu, 145.000 de euro de la Primăria condusă de Firea

Angela Gheorghiu, 145.000 de euro de la Primăria condusă de Firea
Publicat: 13/06/2018, 04:42
Actualizat: 25/03/2019, 20:25

„Îmi pare rău că Primarul General al Bucureștiului a ales să răspundă mesajului meu cu o serie de inexactități și insinuări, ba chiar cu acuzații foarte grave, doar pentru că am curaj să spun lucrurilor pe nume. Am anunțat înainte de data de 1 Decembrie că nu mai pot participa la ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București din motive personale. Nu am vrut atunci să intru în detalii, dar am comunicat Primăriei că nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut să ducă la interpretări nepotrivite. Nu am fost informată că decizia de a primi acest titlu se putea lua în absența consultării mele. Motivele specifice pe care le-am avut pentru a nu da curs invitației din decembrie le-am expus deja. Eram în punctul în care toată ceremonia ar fi fost doar UN EXERCIȚIU DE IMAGINE pentru un politician. Soluția care s-a găsit, de a fi înlocuită peste noapte cu alte șase personalități doar pentru ca spectacolul să continue, a demonstrat că temerile mele erau îndreptățite”, a scris soprana Angela Gheorghiu, pe Facebook.

De asemenea, artista a scris și despre concertul susținut în anul 2017, în Piața Constituției, pentru care Primăria a plătit un onorariu de 144.906 euro, inclusiv TVA.

„Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureșteni și pentru iubitorii de muzică din toata țara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română), dar și faptul că în seara aceea s-a cântat muzică de operă, în Piața Constituției, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat să cânt. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmațiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale și total lipsite de eleganță„, apreciază Angela Gheorghiu.

Soprana a mai subliniat că nu are NICIO DATORIE la statul român, ba din contră, ANAF trebuie să îi returneze o parte din banii plătiți.

„Datorii la statul român nu am. Întâmplarea face că am primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am plătit, autoritățile respective anunțându-mă că au greșit calculele. Sigur, am tot povestit despre pățania mea, pentru că mi se pare scandalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plâns mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidență fiscală aici. (…) Simplul fapt că mă văd nevoită acum să mă justific în fața unor acuzații incredibile mă face să aplaud corul din ce în ce mai puternic al românilor care cred că AȘA NU SE MAI POATE și că în România lucrurile trebuie să se schimbe”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Precizările vin după ce reprezentanții Primăriei Capitalei au dezvăluit că Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei pe 11 septembrie 2017, și că soprana nu doar că a primit această distincție, dar a și mulțumit edilului. Instituția a mai spus că soprana a cerut și ștergerea unor taxe și impozite neplătite.

„La propunerea Primarului General și prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în data de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere și recunoștință pentru promovarea Bucureștiului și a României în lume. Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înaltă distincție, dar a și mulțumit Primarului General și Consiliului General pentru aceasta. În data de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piața Constituției din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului București prin Arcub, pentru concertul susținut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA”, transmite Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă, remis marți MEDIAFAX.

Reacția Primăriei Capitalei vine după ce Soprana Angela Gheorghiu a transmis un mesaj după evenimentul de pe Arena Națională în cinstea victoriei Simonei Halep la Roland Garros, precizând că a refuzat titlul de cetățean de onoare și că a rămas dezamăgită să vadă că edilul „continuă să se folosească de numele unor mari personalități”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase