ANPC, avertisment privind consumul de băuturi răcoritoare expuse prea mult la soare: ”Devin toxice”

ANPC, avertisment privind consumul de băuturi răcoritoare expuse prea mult la soare: ”Devin toxice”
Sucurile îndulcite, un adevărat pericol pentru sănătate / Foto: Shutterstock
Publicat: 13/08/2022, 22:06

Suntem în plin sezon estival și pentru a ne mai răcori puțin apelăm de cele mai multe ori la sucuri și alte băuturi reci. În acest context, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, face apel la români să fie extrem de atenți la băuturile răcoritoare expuse la soare sau ținute în căldură excesivă. 

„Băuturile răcoritoare expuse la soare sau ținute în căldură excesivă, cu mult peste 25 de grade Celsius pot fi foarte periculoase.

Chiar și coloranții își schimbă structura și devin toxici.

Ce se poate schimba în compoziţie? Migrarea anumitor componenti din ambalajele din plastic care pot dăuna sănătăţii omului şi destabilizarea anumitor coloranţi, în special cei roşii, orange, galbeni generând anumite substanţe chimice care pot fi dăunătoare”, scrie Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe pagina sa de Facebook.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult