Antena 3, URMĂRITĂ PENAL în dosarul de șantaj al Antena Group. Postul TV, acuzat de complicitate la șantaj

Antena 3, URMĂRITĂ PENAL în dosarul de șantaj al Antena Group. Postul TV, acuzat de complicitate la șantaj
Publicat: 25/07/2013, 18:49
Actualizat: 01/05/2015, 22:32

Procurorii DNA au început joi 25 iunie urmărirea penală împotriva Antena 3, în calitate de persoană juridică. La DNA a fost audiat Mihai Gâdea, directorul postului de televiziune în calitate de martor. DNA a început urmărirea penală împotriva fostului șef al ANAF, Șerban Pop care este acuzat că i-a furnizat documente confidențiale directorului Antena Tv Group, Sorin Alexandrescu care este acuzat de DNA de șantaj.

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Serban Pop, fostul șef al ANAF. Serban Pop este acuzat că i-a dat lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group documente legate de contractul dintre RCS – RDS și Mitică Dragomir. Aceste documente au fost folosite de Alexandrescu în șantajarea companiei RCS- RDS, susțin procurorii DNA

DNA a extins cercetările în dosar și a pus sub acuzare Antena 3 pentru infracțiunea de complicitate la șantaj. „În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicității materialele compromițătoare care să o vizeze. Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor știri, materiale cu caracter denigrator la adresa părții vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menținerii și amplificării stării de temere induse părții vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 și pe cele aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată”, se arată într-un comunicat al DNA

Mihai Gâdea, driectorul Antena 3, a declarat la ieșirea de la audieri că nu a fost pus sub învinuire, păstrându-și calitatea de martor în acest dosar. De asemenea, Mugur Ciuvică, șeful Grupului de Investigații Politice care a publicat contractul RCS-RDS-Mitică Dragomir, a fost și el audiat în calitate de martor.

„Au încercat să afle ce legături sunt între Antena 3 și Antena Grup, care este organigrama, nimic spectaculos. Le-am spus că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz”, a spus Gâdea.

Întrebat de un jurnalist de ce nu a mai fost difuzată pe Antena 3 ancheta privitoare la contractul RCS-RDS – Mitică Dragomir, pentru care au existat mai multe clipuri de promovare pe post, Gâdea a replicat: „Nu am avut nicio anchetă!„.

Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a venit, joi, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a da declarații în calitate de martor în dosarul în care este cercetat directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

„Am fost chemat ca martor, să vedem despre ce este vorba, vin și vă povestesc, veți fi aici, fără îndoială”, a spus Mihai Gâdea la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Directorul Antena 3 a fost citat ca martor de către DNA în dosarul în care Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu sunt acuzați de santaj. Mihai Gâdea a declarat într-o emisiune Tv că a fost citat de procurori în calitate de martor. Mugur Ciuvică, directorul Grupului de Investigații Politice va fi și el audiat la DNA.Gâdea și Ciuvică urmează să se prezinte la DNA joi dimineață la ora 10.

Mihai Gâdea a declarat că se va prezenta la DNA din curiozitate și din respect pentru instituțiile statului.

Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, l-a șantajat pe Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunându-i că, altfel, va fi făcută publică o anchetă jurnalistică în care se va arăta că Bendei i-a dat a dat 3,5 mil. euro mită lui Mitică Dragomir. Aceasta este acuzația principală a procurorilor DNA în dosarul de șantaj.

În stenogramele depuse la referat, apar mai multe dialoguri între Alexandrescu și Bendei, dar și între Alexandrescu și o doamnă și un domn, care, potrivit unor surse, sunt Camelia Voiculescu (șefa trustului Intact) și Dan Voiculescu (fondatorul trustului Intact).

Potrivit procurorului, șeful Antena Group urmărea să-l determine pe reprezentantul RCS-RDS să semneze un contract de 7,2 milioane euro anual.

Prin acest contract RCS-RDS se angaja să plătească retransmisia prin satelit a posturilor Antena Group. În final Sorin Alexandrescu a fost de acord și cu un contract mai mic ca sumă. Mai precis 4 milioane de euro pe an pe o perioadă de 5 ani ani. Procurorii spun că în schimbul celor 20 de milioane euro șeful Antena Group ar fi fost de acord să nu mai publice informațiile legate de contractul dintre RCS-RDS și Mitică Dragomir.

În același dosar a mai fost pusă sub acuzare Camelia Voiculescu pentru complicitate la șantaj în dosarul directorului Antena TV Group. Procurorii au extins cercetările în dosar. DNA a mai început urmărirea penală împotriva lui Matiescu Daniel, director al Intact Publishing care este acuzat tot de complicitate la abuz. Procurorii au mai decis să pună sub învinuire și companiile Antena Tv Group și Intact Publishing.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit că inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuții pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât și după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieșind că acesta din urmă avea cunoștință de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens”, se arată într-un comunicat al DNA

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid