Antonescu, la mitingul de la Iași: Băsescu a avut în spate PCR și Securitatea lui Ceaușescu; minte că are în spate Europa, SUA

Antonescu, la mitingul de la Iași: Băsescu a avut în spate PCR și Securitatea lui Ceaușescu; minte că are în spate Europa, SUA
Președintele interimar, Crin Antonescu, a susținut, duminică, la mitingul USL de la Iași, că Traian Băsescu a avut în spate PCR și Securitatea lui Ceaușeacu și că minte spunând că are în spate Europa și SUA, pentru că în lumea democratică nimeni nu condiționează o țară de prezența unui om.
Publicat: 22/07/2012, 12:54
Actualizat: 17/06/2014, 14:41

Președintele interimar, Crin Antonescu, a susținut, duminică, la mitingul USL de la Iași, că Traian Băsescu a avut în spate PCR și Securitatea lui Ceaușeacu și că minte spunând că are în spate Europa și SUA, pentru că în lumea democratică nimeni nu condiționează o țară de prezența unui om.

„Vă spun întâi de toate următorul lucru: se vor întreba și vor critica mulți prezența mea pe această scenă și am să vă explic simplu – sunt aici împreună cu voi, împreună cu acești oameni de lângă mine pentru că sunt cinstiți, nu sunt ipocriți. Traian Băsescu a venit la Iași și nu am văzut să aibă alături de el pe Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar. Cu acești oameni Băsescu a condus România, a umilit România, iar dacă votul dumneavoastră nu-l va duce acasă va conduce România. Nu a avut curajul să vă spună”, și-a început Antonescu discursul.

Crin Antonescu a precizat că el, împreună cu Ponta, cu Adomniței, Nichita, Stavarache, Vosganian, Zgonea, a luptat, a construit și va merge mai departe împreună cu ei.

„Vă cer să înțelegeți și să-i faceți pe toți cetățenii României să înțeleagă că acum nu mai este războiul lui Băsescu cu partidele politice. Partidele politice și-au purtat războiul cu Traian Băsescu și l-au adus în fața dumneavoastră. Pe 29 va fi războiul lui Traian Băsescu cu poporul. Veniți la referendum pentru că de el depinde soarta României și a copiilor noștri”, a adăugat Antonescu.

„Veniți la vot cu toată suferința pe care ați adunat-o în acești ani, cu toată speranța care v-a mai rămas, cu toată umilința pe care ați suportat-o dumneavoastră, părinții, copiii voștri, cu toată speranța care v-a rămas pentru această vară, pentru a răspunde dacă ați fost umiliți sau nu, da sau nu. Veniți la vot pentru a spune dacă ați fost jefuiți, sărăciți, în acești ani. Da sau nu. Veniți la vot ca să spuneți dacă Traian Băsescu a încălcat Constituția în repetate rânduri. Da sau nu. Veniți pentru a răspunde la întrebarea dacă Băsescu a mințit. Da sau Nu. Veniți la vot fără ură, veniți la vot fără dorință de răzbunare, nu vă chem la ură, la răzbunare, ci la unitate, la încredere, la dragoste de țară și dragoste între noi. Vă chem să răspundeți la întrebarea dacă mai credeți că România va avea un viitor pentru noi toți. Vă chem dacă vrem o Românie în Europa, dacă vrem o Românie în picioare”, le-a mai spus Crin Antonescu participanților la miting.

El a susținut că „ultima și cea mai mare minciună a lui Traian Băsescu”, pe care a spus-o și la Iași este „minciuna pe care o răspândesc oamenii lui”, respectiv că, „dacă poporul român îi va spune «Pa» lui Traian Băsescu, destul, pleacă, România va fi scoasă din Europa”.

„Traian Băsescu e un om obișnuit să aibă în spate pe cineva, a avut în spate Partidul Comunist Român, era nomenclaturist la Revoluție. Nu eu și Ponta. A avut în spate Securitatea lui Ceaușescu. Acum minte că are în spatele lui Statele Unite și Europa. Este o minciună. Nimeni din lumea liberă, într-o lume democratică, nu condiționează o țară ca România de prezența unui om ca Băsescu”, a susținut președintele interimar.

El a susținut că toți românii sunt europeni și vor în Europa.

„Diferența dintre mine și Băsescu este următoarea: eu vreau o Românie în picioare, o Românie care respectă și este respectată, o Românie care să nu mai fie confundată în Europa cu hoți și cerșetori, o Românie care să i se mulțumească pentru minților strălucite, pentru sutele de mii de omaeni din România care muncesc cinstit acolo pentru a-și câștiga existența. Vrem o Românie dreaptă, și nu o slugă. Vrem o Românie în care orice președinte și orice demnitar să nu mai aibă curajul să jignească militarii, profesorii, învățătorii și niciun cetățean care își plătește impozitele, muncește și își crește copiii. Vreau o Românie normală. Duminică depinde ca niciodată soarta acestui popor de un vot”, a continuat Crin Antonescu.

El le-a spus participanților să le spună prietenilor, rudelor, venicilor lor să meargă la vot, indiferent dacă votează „Da” sau „Nu”.

„Noi, alegătorii de azi din România, avem o răspundere pentru acest popor, care înseamnă viitorul nostru, toată istoria noastră, părinții noștri care nu mai sunt și copiiii care nu s-au născut. Veniți să spuneți dumnică dacă mai putem avea un viitor prosper și bun. Da sau nu. Victorie, victorie, victorie!”, a încheiat Antonescu.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat, duminică, la mitingul USL din Piața Unirii din Iași, la care au fost prezenți președintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniției, Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe județe ale Moldovei, au scandat „Jos Băsescu”, având pancarte cu mesaje precum „Trimitem dictatorul cu vaporul”, „A mințit, demite-l”, „Da la referendum”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc