Anunțul făcut de CFR Călători pentru elevi și studenți. Câți bani vor da pe bilete

Anunțul făcut de CFR Călători pentru elevi și studenți. Câți bani vor da pe bilete
Publicat: 10/09/2015, 14:27

CFR Călători recoamndă elevilor și studenților să își achiziționeze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învață, având în vedere că se apropie începutul de an școlar, dar și cel universitar.

Sursa citată precizează că elevii beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinței pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50 la sută la cumpărarea unui bilet de tren Regio și de o reducere cuprinsă între 20 – 30 la sută la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.

Studenții la zi din învățământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimației de student „reducere la transport”, de o reducere de 50 la sută pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza carnetului de cupoane, studenții pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50 la sută.

În plus, pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul, CFR Călători recomandă achiziționarea unui abonament, precizând că elevii și studenții beneficiază de abonamente lunare cu 75 la sută reducere la trenurile Regio și 50 la sută reducere la trenurile InterRegio.

„Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua, se eliberează pentru distanțe de până la 300 km iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. La procurarea abonamentului sunt necesare carnetul de elev și legitimația de reducere la transport pentru studenți, vizate pentru anul școlar în curs. De exemplu, un elev/student plătește doar 78,75 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta București Nord – Ploiești Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preț întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună”, se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase