Anunțul făcut „în premieră” de Liviu Dragnea. Cum vor fi validați candidații PSD la alegerile locale

Redactor:
Tibi Bujdei
Anunțul făcut „în premieră” de Liviu Dragnea. Cum vor fi validați candidații PSD la alegerile locale
Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că, "în premieră", candidații partidului la alegerile locale vor fi validați pe liste doar după ce va fi consultată comunitatea locală, dar și că oamenii vor fi chestionați și cu privire la obiectivele PSD, pentru o legătură mai "strânsă" cu cetățenii.

Liviu Dragnea a afirmat sâmbătă, într-o conferință de presă, în localitatea suceveană Poiana Stampei, că toți candidații PSD la alegerile locale vor fi validați după „consultarea oamenilor”, fără să dea însă detalii cu privire la modul în care se va întâmpla acest lucru.

Dragnea a precizat că dacă un candidat nu întrunește susținerea necesară va fi „scos” de pe liste.

Pe de altă parte, el a spus că alegerea președintelui PSD prin votul tuturor membrilor va include și o consultare privind obiectivele politice ale partidului.

„Este pentru prima dată când un partid din România dă tuturor membrilor posibilitatea să-și aleagă președintele”, a precizat Dragnea, adăugând că, săptămâna viitoare, vor fi transmise în toate organizațiile județene chestionare prin care se dorește să fie validate obiectivele politice ale PSD.

„Vor fi milioane de chestionare care vor fi distribuite de militanții noștri, astfel încât oferta noastră politică să fim siguri că are susținere foarte mare. Ne interesează ca noi să avem o legătură foarte strânsă cu cetățenii”, a mai spus Dragnea.

El a mai declarat că din discuțiile cu membrii de partid a constatat că toți sunt mulțumiți că participă la vot și că vor fi consultați și cetățenii.

„Va recupla partidul în relația cu oamenii”, a spus Dragnea.

El a mai declarat că intenția sa a fost ca la votul președintelui PSD să poată participa orice cetățean, „la fel ca în Marea Britanie”, dar că statul partidului nu a permis o asemenea abordare, doar membrii PSD putând vota.

Alegerea președintelui PSD, funcție pentru care unicul candidat este șeful interimar al partidului, Liviu Dragnea, va avea loc pe 11 octombrie, iar vicepreședinții și ceilalți membri ai conducerii vor fi aleși pe 18 octombrie.

 

Inchide